מחאת הלהט"ב בתל אביב, השבוע (צילום: Tomer Neuberg/Flash90, חדשות)
מחאת הלהט"ב בתל אביב, השבוע | צילום: Tomer Neuberg/Flash90, חדשות

ראשי הקהילה הגאה ממשיכים לנצל את המומנטום שהגיע על רקע חוק הפונדקאות והמחאה שסחפה עשרות אלפים ברחבי המדינה: במרכז הגאה בתל אביב תתקיים היום (רביעי) אחר הצהריים מסיבת עיתונאים מיוחדת ובה יציגו את דרישותיהם מהממשלה בכל הנוגע לחוקים מפלים. נוסף על כך, ארגוני הלהט"ב יפתחו היום מאהל מחאה מול בית ראש הממשלה בירושלים שיפעל עד למה שהם מתארים כ"מצעד הגאווה והסובלנות הגדול ביותר בעיר אי פעם" שיתקיים ב-2 באוגוסט.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

מהבית הפתוח בירושלים לגאווה ולסובלנות מסרו כי מדובר בהעלאת הילוך במאבק של הקהילה הגאה.  "ביום חמישי האחרון הפגנו מול בית רוה"מ וצעקנו 'נמאס!', והתכוונו לזה", אמר עופר ארז, מנכ"ל הבית הפתוח. "אנחנו ממשיכים! עד ליום מצעד הגאווה והסובלנות בירושלים. נהיה במאהל המחאה שנועד להבהיר לכל שהפסקנו לבקש - מעכשיו מתחילים לדרוש. אלה לא הפגנות חולפות, זאת מחאה כלל ארצית שתימשך ותתעצם עד שנראה שינוי אמיתי".  

רשימת הדרישות שהם יציגו היום לממשלה תעסוק בתחומי הנישואים, בהורות, באימוץ ובזכויות נוספות. במסיבת העיתונאים ישתתפו כלל הארגונים מרחבי הארץ, ובשלב זה הם שומרים בסודיות את התכנים המדויקים שיוצגו.

השבוע פורסמה במהדורה המרכזית יוזמה של חבר הכנסת אמיר אוחנה (הליכוד) ולפיה תוקם רשות לענייני להט"ב. רשות זו תפעל תחת משרד ראש הממשלה או המשרד לשוויון חברתי, ובדומה לרשות לקידום מעמד האישה היא תרכז את כל הטיפול בענייני להט"ב - מהסברה ומחקר ועד לחקיקה.

ח"כ אוחנה טען כי מדובר במהלך היסטורי שיקשר בין הקהילה לרשויות המדינה, אך ראשי המאבק הבהירו בתגובה שעליהם להיות חלק מרכזי בתהליך, ודחו את ההצעה כיוון שפורסמה בתקשורת עוד בטרם הובאה לידיעתם.

"אנחנו לא מנהלים דיאלוג עם הממשלה דרך הודעות לעיתונות", אמרה חן אריאלי יו"ר האגודה למען הלהט"ב. "אם יש כוונה להציע פתרונות אופרטיביים, שינויי מדיניות, תקצוב וחקיקה באמצעים שונים - יש דרך מקובלת לשתף את ארגוני הקהילה ולהפוך אותם לחלק מהתהליך".

תמיכה רחבה במאבק הגאה (צילום: חדשות)
תמיכה רחבה במאבק הגאה | צילום: חדשות

אתמול פורסם במהדורה המרכזית סקר שבדק מה חושבים מצביעי הליכוד והבית היהודי על מחאת הפונדקאות, וממנו עלה כי יותר ממחצית ממצביעי מפלגות אלה תומכות באופן מפתיע במחאה.