בכ-30% מהמוסדות המחויבים לא מונף הדגל (צילום: 123RF, חדשות)
מה יעלה בגורל חוק הלאום? | צילום: 123RF, חדשות

הביקורת בעדה הדרוזית על חוק הלאום נמשכת, וגם שר החינוך נפתלי בנט "חוטף" - בעיקר על תזמון החוק. בנט כבר הצהיר כי "על ממשלת ישראל מוטלת האחריות למצוא את הדרך לאחות את הקרע" - והערב (רביעי) פורסם במהדורה המרכזית כי בנט בוחן שתי אפשרויות לתיקון החוק ושיפור היחסים עם הדרוזים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הביקורת הופנתה כלפי בנט גם בעקבות העובדה שרק עכשיו התייחס לפגיעה שלה גרם החוק: רק לפני שבוע עבר החוק בכנסת אחרי שהדרוזים מחו וזעקו בוועדות - בהם גם חבר הכנסת לשעבר שכיב שנאן, אב שכול שנשא שם נאום חוצב להבות. בעקבות הדברים, בנט מסביר שאינו מתכוון להסתפק רק בגינוי ברשתות החברתיות אלא כי הוא גם יבחן מעשים.

השר בנט בודק שתי אפשרויות לתיקון המצב: הראשונה - חקיקת חוק חדש, נפרד מחוק הלאום, שיגן על מעמדם המיוחד של הדרוזים בחברה ואת זכותם לשיוויון. האפשרות השנייה: לתקן את חוק הלאום כך שיתייחס גם לכאלה ש"גורלם נקשר בעם היהודי" - ניסוח שבחר בנט כדי שיוכל לכלול אנשים שמשרתים בצה"ל ושהוא מרגיש שמגיע להם מעמד שווה.

ישנה את החקיקה? בנט (צילום: קובי ריכטר/TPS, חדשות)
ישנה את החקיקה? בנט | צילום: קובי ריכטר/TPS, חדשות

גם ראש הממשלה נתניהו מבין שהקרע עם הממשלה משמעותי ויזמן אותם לפגישה אליו בשבוע הבא. הבעיה היא שבמערכת הפוליטית מעריכים שהבחירות מתקרבות, וייתכן מאוד שמושב החורף יתכנס רק לכמה שבועות ולא יהיה זמן להשלים את המהלכים הללו. לכן העדה הדרוזית תצטרך להסתפק אולי בהבטחות ובמילים בלבד‎

"לאחר שיחות עם רבים מאחינו הדרוזים עולה שאופן החקיקה של חוק הלאום פגע מאד דווקא בהם ובמי שקשר גורלו למדינה היהודית", כתב היום בנט. "זו כמובן לא כוונת ממשלת ישראל. אלו אחינו לדם העומדים עימנו כתף לכתף בשדה הקרב וכרתו עמנו ברית חיים. עלינו, ממשלת ישראל, מוטלת האחריות למצוא את הדרך לאחות את הקרע".

לאחר מכן הוסיף בנט: "ידידיי בשמאל, חוק הלאום הפך חיוני מכיוון שבג"ץ, בשורה של פסיקות, רוקן בהדרגה את הפן היהודי מתוכן. בג"ץ קעדאן, איחוד משפחות, מסתננים ועוד. חיזקו 'דמוקרטית' והעלימו 'יהודית'. נפל פגם ספציפי בעניין אחינו הדרוזים ואת זה יש לתקן. החוק עצמו חיוני ויישאר".