המערכת הפוליטית סוערת בעקבות הופעתו של חבר הכנסת זוהיר בהלול אמש (שבת) ב"פגוש את העיתונות", בה הודיע על כוונתו להתפטר מהכנסת במחאה על חוק הלאום. "עדות לקרע הנורא שיצרה ממשלת ישראל", טענה יו"ר מרצ, תמר זנדברג. מימין נשמעו קולות מעט אחרים כשהשר בנט צייץ: "כנסת ישראל לא תצטער על כך".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

ממחנהו הפוליטי של בהלול התגובות התקבלו במהרה ותמכו בהחלטתו. "זוהיר בהלול הוא איש עם סגולות רבות", כתב יו"ר האופוזיציה לשעבר, יצחק הרצוג. "הוא הצטרף לפוליטיקה בעידודי, עת כיהנתי כיו"ר מפלגת העבודה כי רציתי להביא קול ייחודי לציבור הערבי ברשימתנו ועצובה לי פרישתו. קולם של המיעוטים במדינת ישראל חייב להישמע".

גם מחליפתו של הרצוג בתפקיד, חברת הכנסת ציפי לבני הגיבה להתפטרות ותקפה את הממשלה בראשות נתניהו. "מצרה על הודעתו של זוהיר בהלול במיוחד בימים בהם עריצות הרוב ולאומנות קיצונית פוגעות בקהלים ומיעוטים בחברה", כתבה. "זה הזמן לשלב כוחות של כל המאמינים במדינת ישראל שהיא גם יהודית וגם דמוקרטית עם שוויון לכל".

גבאי. לא יתמודד (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות)
למרות המשקעים גבאי מכבד | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

יו"ר מפלגת העבודה, אבי גבאי, שבעבר טען שהקדנציה הנוכחית תהיה האחרונה של בהלול, הקפיד שלא להזכיר את משקעי העבר בין השניים ובירך את מחליפו של בהלול בכנסת: "מכבד את החלטתו של ח"כ בהלול. נקפיד גם בבחירות הבאות על ייצוג לאוכלוסייה הערבית. מברך את ניצב בדימוס משה מזרחי שייכנס במקומו. תוספת משמעותית מאוד למלחמה בשחיתות ובמושחתים".

יושבת ראש מפלגת מרצ, חברת הכנסת תמר זנדברג תקפה גם היא את ממשלת נתניהו שלטענתה הובילה להתפטרות. "ההתפטרות המצערת של בהלול היא עוד עדות לקרע הנורא שיצרה ממשלת ישראל בין אזרחיה היהודים והערבים ובעלבון שבחוק הלאום המיותר הזה", כתבה זנדברג. "ראינו כיצד אפילו אבי גבאי ומפלגת העבודה גרמו לו להרגיש לא רצוי ואני קוראת לבהלול להצטרף אלינו ולהיאבק יחד איתנו כנגד הכוחות החשוכים".

למרות הודעות התמיכה הרבות להן זכה בהלול מחברי מפלגתו או מפלגות קרובות, מהצד הימני של המפה הפוליטית לא ריחמו על בהלול. "ישנו עליהום בלתי מוצדק על חוק הלאום, שכולל כעת את ההתפטרות של זוהיר בהלול שאמר שהזהות הפלסטינית שלו יותר חזקה מהישראלית", תקף שר החינוך נפתלי בנט. "כנסת ישראל לא תבכה על כך. שיתפטר".

מי תכנן לחסל את אורן חזן? (צילום: מרים אלסטר, פלאש 90, חדשות)
חזן תוקף | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90, חדשות

גם חבר הכנסת אורן חזן מהליכוד תקף את בהלול. "חוק הלאום הוא כמובן רק תירוץ להתפטרות - עם הסקרים והשריונים לגבאי וללבני, בהלול הבין שממילא את הכנסת הבאה הוא יראה מבחוץ, אז הוא איתר מושב מפלט אידאולוגי", טען חבר הכנסת חזן. "בניגוד לכל המבכים על לכתו - מי שרואה במחבל ערבי כלוחם חופש, אני דווקא שמח על לכתו. מקווה שחבריו ברשימה החמאסית יצטרפו אליו".

חבר הכנסת זוהיר בהלול הודיע היום במהלך ריאיון עם רינה מצליח בתכנית "פגוש את העיתונות" על התפטרותו מהכנסת. בהלול הסביר כי קיבל את ההחלטה בעקבות אישור חוק הלאום השנוי במחלוקת. "בתום הפגרה תקבל ההתפטרות תוקף ואני לכנסת ישראל, מבטיח לך נאמנה, לא חוזר", אמר חבר הכנסת. "חוק הלאום מעביר את האוכלוסייה הערבית באמצעות חוק יסוד מחוץ לתוואי השוויון במדינת ישראל".

זוהיר בהלול (צילום: אמיר לוי, פלאש 90, חדשות)
"חוק הלאום - מדינת אפרטהייד" | צילום: אמיר לוי, פלאש 90, חדשות

חבר הכנסת טען כי החוק החדש הוא בעל מאפיינים של אפרטהייד וטען שלא יסכים לכך. "קמה מדינת ישראל מצליחה ומשגשגת ובסופו של דבר היא רק מתעסקת במיעוט הערבי המצורע", טען. "לא יכול להיות שאני אקבל את התנאים של הגדרת המדינה מחדש שהופכת למדינה עם תסמינים של אפרטהייד".

בהלול טען כי הממשלה הישראלית נמצאת במצב של "התחרפנות אתנית" וטען כי הממשלה "מטהרת את עצמה לדעת". "אנחנו אזרחי מדינת ישראל, ילידי המדינה הזו", הוסיף ח"כ בהלול. "אנחנו היינו פה לפני 48, כל השורשים שלנו תקועים באדמה הזו".