היועמ"ש אביחי מנדלבליט וח"כ קיש (צילום: מארק ישראל סאלם, מארק אלשסטר / פלאש 90, חדשות)
היועמ"ש אביחי מנדלבליט וח"כ קיש | צילום: מארק ישראל סאלם, מארק אלשסטר / פלאש 90, חדשות

הקרב בין חבר הכנסת יואב קיש ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט נמשך: יו"ר ועדת הפנים של הכנסת הודיע כי יבטל את הדיון שתכנן על טענותיו של ניצב רוני ריטמן, זאת לאחר שמנדלבליט הורה מוקדם יותר היום (חמישי) לגורמי אכיפת החוק להחרים את הדיון מחשש לפגיעה בחקירות נתניהו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

הדיון תוכנן לשעה 15:00 ואמור היה להתקיים חרף התנגדותו של היועץ המשפטי לממשלה. שעתיים לפני פתיחת הדיון פרסם קיש הודעה על הביטול - ותקף את מנדלבליט: "מי שלא רצה דיון בועדת הפנים יקבל ועדת חקירה ממלכתית".

מנדלבליט נימק את ההחלטה להחרים את הוועדה בכך שחשש לפגיעה בחקירות ראש הממשלה, אך קיש לא השתכנע ואמר כי מדובר בניסיון השתקה והוסיף כי "לראש הממשלה כמו לכל נחקר מגיעה הזכות להיחקר ללא ניגוד עניינים".

למרות טענות ריטמן (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90, חדשות)
רוני ריטמן, ארכיון | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90, חדשות

"אני קורא ואפעל כבר בשבוע הבא להקמת ועדת חקירה ממלכתית בלתי תלויה לבחינת זיהום החקירות נגד ראש הממשלה ורעייתו", טען קיש וציין כי "נושא ניגוד העניינים של ריטמן חייב להיבדק". לדבריו, "רק ועדה בלתי תלויה שתגיע לחקר האמת תוכיח לציבור האם ידיהם של גורמי האכיפה נקיות מכל משוא פנים ואינטרסים פסולים. ואם לא, היא תפעל להעניש את מי שסרח וזיהם את החקירה".

קיש סיכם את הודעתו בטענה ש"לפגיעה בכבוד הכנסת יש משמעות. וכדי לסיים את הביזיון שפקידים בכירים לא מגיעים לדיונים בכנסת כשבא להם, אגיש שוב את החקיקה שקובעת עונשים פרסונליים ואני בטוח שאף שר לא יעצור זאת הפעם".

"אין מנוס מלנקוט בפעולה"

מוקדם יותר היום הודיע מנדלבליט כי הורה לגורמי אכיפת החוק להחרים את הדיון, ובמכתב חריף ששיגר הוא כתב: "אני מודע היטב למשמעותה של החלטה זו שעומדת כאמור בניגוד מוחלט לאופן ההתנהלות המקובל והרגיל של גופי הייעוץ המשפטי לממשלה ואכיפת החוק ביחסי העבודה עם הכנסת".

"אולם, לאחר מאמצים רבים שנעשו על מנת למנוע את המצב אליו נקלענו, באתי לכדי מסקנה כי אין מנוס מלנקוט בפעולה כאמור, לצורך שמירה על עצמאות מערכת אכיפת החוק במדינת ישראל, הבטחת טוהר החקירה בתיקים הנוגעים לראש הממשלה, ושמירה על אמון הציבור בעבודתם של גופי החקירה והמשפט - שיקולים אשר לאורך שנות עבודתה של הכנסת מנעו עד כה את קיומם של דיונים חריגים מעין אלה", ציין מנדלבליט שאת מכתבו סיכם בבקשה נוספת לבטל את הדיון, שאכן בוטל בסופו של דבר לאחר שבקשה דומה אתמול נדחתה בידי קיש.