צפו: כשנתניהו חיקה את ברק
ראש הממשלה העלה לדף הפייסבוק שלו סרטון בו הוא מתהדר בהישגיו המדיניים, אך בדבריו בלטה בעיקר בחירתו ללעוג לאחד ממבקריו החריפים. וגם: מה ענה לצלם ששאל על החקירות ועל קשריו עם "ישראל היום"?
ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים היום (שני) סדרת פגישות מדיניות במהלכן נועד עם שר החוץ של ליטא ולאחר מכן עם ראש ממשלת מקדוניה, זורן זאייב. זמן קצר אחרי הפגישות, הוא העלה סרטון לדף הפייסבוק שלו בו התגאה בהישגיו המדיניים, ובהמשך חזר למתקפתו הרגילה נגד התקשורת. אלא שמה שבלט בדבריו היה דווקא כשבחר ללעוג לאחד ממבקריו החריפים, ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק.
"לא תשמעו על זה הרבה או בכלל בתקשורת, אבל זו הזדמנות בשבילכם לדעת שישראל היא מדינה מחוזרת מעריצים אותנו, מעריכים אותנו", אמר נתניהו. "הם רוצים בקרבתנו. זה נמשך ממדינה למדינה מיבשת ליבשת".
בשלב זה התייחס ראש הממשלה לטענות שהטיח בו ברק, שטען כי ישראל סובלת מבידוד מדיני. "איפה הבידוד? איפה הצונאמי?", עקץ, תוך שהוא מחקה את הדיקציה הייחודית של ברק.
זמן קצר קודם לכן, בעת שנתניהו המתין לקבל את פניו של ראש ממשלת מקדוניה, צלם של אחד מכלי התקשורת ביקש ממנו להתייחס לכותרות היום ולמצעד הנחקרים מסביבתו. "מה עם 'ישראל היום'? הנחקרים? הרל"שים?", שאל הצלם. אחרי השתהות קלה, נתניהו השיב לו בקצרה: "קצף".
