הולכים לבחירות? (צילום: אתר הכנסת, חדשות)
נתניהו בכנסת, ארכיון | צילום: אתר הכנסת, חדשות

אמש (חמישי) פרסמה המשטרה כי החשדות הנחקרים נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו בתיק 1000 ובתיק 2000 הם שוחד, מרמה והפרת אמונים - ותגובות המערכת הפוליטית לא איחרו לבוא. באופוזיציה תקפו את ראש הממשלה וקראו לו להתפטר: "מנתניהו כבר אין לנו ציפיות אבל איפה שותפיו לממשלה? אלה שאמורים לאמר לו עד כאן? זה הרי לא עניין של ימין ושמאל", כתב יו"ר מפלגת העבודה אבי גבאי.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בסרטון שהעלה לפייסבוק, תקף גם ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק את נתניהו. "ראש ממשלה בישראל לא יוכל לכהן לאחר שהוחלט להגיש נגדו כתב אישום", אמר. "זה לא רק חוק יבש, זה החיים של בנינו. כל המעגל הקרוב סביב נתניהו קורס אל משפטי שוחד מרמה והפרת אמונים, וכשיוחלט להגיש כתב אישום גם נגדו, הוא ינהל ישיבות קבינט? בבוקר מול השופט, בצהרים יתפתל עם עורכי הדין ובערב מחליט לפטר את המפכ"ל או לצאת חלילה למלחמה? לא יקום ולא יהיה".

"בעניין הזה אין ימין ואין שמאל", הוסיף ברק. "שרי הממשלה נראים כמו ארנבות שקפאו מול הפנסים. אנחנו ביחד נצטרך לטלטל אותם ויפה שעה אחת קודם".

גבאי בנאום הניצחון שלו בפריימריז בעבודה (צילום: רויטרס, חדשות)
"לאמר לו עד כאן". גבאי | צילום: רויטרס, חדשות

"שוחד, מרמה והפרת אמונים - זה החשד. והחשוד: בנימין נתניהו", כתב ח"כ אראל מרגלית. "אז 'לא יהיה כלום כי לא היה כלום'? השחיתות מאיימת על עתידה וביטחונה של מדינת ישראל. הגיע הזמן למנהיגות עם תקווה חדשה".

"לראש ממשלה ששקוע בחקירות אין מנדט מוסרי וציבורי לקבוע דברים כל כך גורליים למדינת ישראל", כתבה גם ח"כ סתיו שפיר תוך ציטוט המתקפה של נתניהו נגד אולמרט ב-2008. "נתניהו, נהג בכבוד לציבור, ותתפטר", הוסיפה.

ח"כ מיקי רוזנטל שיתף כתבה על כך שטען כבר בתחילת חודש מאי שבמשטרה ימליצו על כתב אישום ניגד נתניהו. "אמרתי לכם", כתב הערב הח"כ. "סליחה מכל הספקנים, אבל אמרתי לכם לפני חודשיים וחצי שתוכלו לבדוק את אמינותי".

במסגרת הבקשה לצו איסור הפרסום, פירטה אמש המשטרה את העבירות בהן חשוד ראש הממשלה נתניהו בתיקי 1,000 ו-2,000: "פרשיות המכונות 1,000 ו-2,000 שעניינן ביצוע עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים". בית המשפט נעתר לבקשה והוציא הערב צו איסור פרסום בשתי הפרשות. מכיוון שנתניהו הוא החשוד היחיד בתיק 1000 (המתנות), החשדות המופיעים בבקשה מכוונים אליו. גם בתיק 2000 (המגעים עם נוני מוזס) הוא אחד משני החשודים בשלב זה.

צו איסור הפרסום שהוצא אתמול מונע לבקר את האופן בו מנהלת הפרקליטות את המשא ומתן עם ארי הרו במטרה להפוך אותו לעד המדינה. על פי הדיווח להרו יש מידע חשוב מאוד שהפרקליטות זקוקה על מנת להשלים את החקירות.

צו איסור פרסום - לכל פרשות נתניהו

צו איסור הפרסום נוגע לכל הפרשות בהן נקשר שמו של ראש הממשלה נתניהו - ובכלל זה גם המגעים להפיכת ארי הרו לעד מדינה. שלשום נודע כי אם אכן ייחתם ההסכם, יספק הרו גם מידע על תיק 3000, פרשת הצוללות, ולא רק פרשות 1000 ו-2000.

בשלב זה לא ברור מה הרו, החשוד בפרשה שאינה קשורה לחקירות נתניהו, יכול לספק לחוקרי המשטרה, אך על פי ההערכות מדובר במידע משמעותי. ההערכות נובעות מכך שלא המדינה יזמה את הפניה להפוך את הרו לעד מדינה, אלא פרקליטו, שפנה למדינה לפני מספר חודשים, ורק בתקופה האחרונה הפרקליטות חזרה אליו וביקשה להתקדם.

שמו של הרו עלה לאחרונה בתקשורת לאחר שהתגלה כי הוא זה שנשא את מכשיר ההקלטה שתיעד חלק משיחות נתניהו ומוזס שהתגלגלו לפרשה 2000. בשלב מאוחר יותר העביר הרו את הטלפון הסלולרי המקליט שלו לראש הממשלה, אך ההקלטות הדרמטיות האלו נתפסו בכליו כשנעצר במסגרת חקירת פרשה אחרת. מאחר שהרו היה ראש הסגל של נתניהו והוא זה שאחראי להקלטות השיחות בין ראש הממשלה למוזס, ניתן להעריך כי לנתניהו יש סיבה להיות מודאג.

מטעם ראש הממשלה נתניהו נמסר בתגובה: "אנו דוחים על הסף את הטענות המופרכות שמושמעות נגד ראש הממשלה. מסע הצייד להחלפת השלטון נמצא בעיצומו, אבל הוא נידון לכישלון, מסיבה פשוטה: לא יהיה כלום כי לא היה כלום".