נתניהו וכ"ץ, ארכיון (צילום: Ohad Zwigenberg, חדשות)
השר כ"ץ לצד נתניהו | צילום: Ohad Zwigenberg, חדשות

בסוף השבוע רק מעטים מבכירי הליכוד הביעו תמיכה בראש הממשלה בנימין נתניהו נוכח החשדות החמורים שהתפרסמו נגדו וחתימת הסכם עד המדינה עם ארי הרו, אך הבוקר (ראשון) נראה שמשהו השתנה. שר התחבורה ישראל כ"ץ, שהוזכר כמי שמעוניין להחליף את נתניהו במקרה של התפטרות, הביע תמיכה ברה"מ וכתב בעמוד הפייסבוק שלו כי "לא מדיחים ראש ממשלה על סמך כותרות בתקשורת".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"יש לאפשר לראש הממשלה למלא את תפקידו בהתאם למנדט אותו קיבל מהציבור", כתב כ"ץ והוסיף כי "במדינה דמוקרטית לא מדיחים ראש ממשלה בגלל הפגנות אופוזיציה או הליכי חקירה חלקיים".

גם חבר הכנסת בני בגין, הנודע כמי שלוחם בשחיתות השלטונית ולא מהסס להביע ביקורת נגד מהלכים של הממשלה הנוכחית, הביע הבוקר התנגדות חריפה למחאה נגד היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט בפתח תקווה ואמר כי היא "לא לגיטימית". בריאיון ל"קול ישראל" אף סירב לקבוע כי על רה"מ להתפטר במקרה של כתב אישום.

ההפגנות נגד רה"מ בפתח תקווה (צילום: חדשות 2)
ההפגנה בפתח תקווה, אמש | צילום: חדשות 2

אמש הגיעו אלפים לפתח תקווה להפגנה השבועית בסמוך לביתו של מנדלבליט במחאה על התארכות החקירה נגד נתניהו. מנגד, שרים, חברי כנסת ופעילי ליכוד קיימו הפגנת תמיכה בראש הממשלה. בהפגנת התמיכה השתתפו שר התקשורת איוב קרא, יו"ר הקואליציה דוד ביטן וחברת הכנסת נאווה בוקר, כולם מהליכוד.

גם שרת התרבות מירי רגב, שקולה כמעט ולא נשמע באופן חריג מאז שחקירות נתניהו עלו מחדש לכותרות, אמרה אמש כי היא שוחחה עם נתניהו ו"שמחה" לשמוע שהוא "בטוח בעצמו וחוזר על אמירתו שלא היה כלום". בעמוד הפייסבוק שלה כתבה רגב כי "הציבור מבין היטב שמנסים להפיל את נתניהו בכל דרך. לא יעזור להם, קאט דה בולשיט. תנו לעבוד!".