ארכיון (צילום: פלאש 90, חדשות)
ארכיון | צילום: פלאש 90, חדשות

אחרי הסערה שגרמה לעימות חריף בקואליציה בנוגע לשידורי "התאגיד", הבוקר (שלישי) התכנסה ועדת הכלכלה של הכנסת לדון בהצעת החוק של הממשלה, לפיה שידוריו יתבצעו מירושלים. בדיון ענה יו"ר התאגיד החדש גיל עומר לטענות שעלו בישיבת הממשלה ביום ראשון, וטען: "עד לפני שבועיים היינו גוף 'ימין קיצוני', פתאום אנחנו 'שמאל קיצוני'. אנחנו מתכוונים להקים תאגיד שייצג את כולם". לדיון התפרצו גם עובדי רשות השידור, שמחו על חוסר הידיעה לגבי עתידם.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"אני שומע שאנחנו הולכים להקים 'סניף של הברנז'ה'", המשיך עומר. "לא חיפשתי לעצמי ג'וב, אני פה כדי להקים גוף פלורליסטי, שנועד לשרת את כל השכבות של החברה הישראלית". על הצעת החוק שנידונה הבהיר עומר כי "פנינו לירושלים, קנינו שם נכס, הוא עדיין לא מוכן, אבל אנחנו נהיה בירושלים".

"ההצעה עלולה להתפרש כעוד סיבה להתעלל בתאגיד, ואת זה לא נאפשר", הבהיר ח"כ מיקי רוזנטל (המחנה הציוני). "התאגיד יחל לפעול. אנחנו רוצים שהשידור יהיה מירושלים אך כל דחייה בהקמת התאגיד, זה הכול תירוצים כדי לאפשר לרשות השידור הגוססת להמשיך עוד קצת וכדי לא לאפשר לתאגיד לפרוש כנפיים ולהמריא".

ביום ראשון התקיים דיון סוער במיוחד בישיבת הממשלה, כשהשרים עברו לעסוק בעתידו של תאגיד השידור הישראלי. השרים רגב ואקוניס תקפו את התאגיד, ורגב אף שאלה: "מה שווה התאגיד אם אנחנו לא שולטים בו?". מנגד קראו השרים ארדן ובנט להניח לתאגיד להשלים את עבודת ההקמה שלו. "אם לא רוצים את התאגיד אז תגידו", תקף בנט את שרי הליכוד. הדיון הזה וחשיפת פרטיו עוררו סערה גדולה וחילופי האשמות ועקיצות בין שרי הבית היהודי, הליכוד וכולנו.

כך נשמע הדיון בין השרים בישיבת הממשלה:

מירי רגב: מה שווה התאגיד אם אנחנו לא שולטים בו? השר צריך לשלוט, מה נעמיד כסף ואז הם ישדרו מה שהם רוצים?

נפתלי בנט: אם לא רוצים את התאגיד אז תגידו, "איבדנו שליטה על זה, אנחנו לא רוצים". אבל הדחייה לשנה וחצי נועדה להפחיד עיתונאים גם מימין וגם משמאל להצטרף. יש פה רצון להטיל סימן שאלה כדי להקשות ולייצר תקופה שהתאגיד יהיה בתלות מוחלטת בדרג הפוליטי.

אופיר אקוניס: אבל אין שם ליכודניקים, אין שם פריפריה, אין שם מזרחיים.

גלעד ארדן: רק לחמור מראים חצי עבודה.

אופיר אקוניס: לבית היהודי לא אכפת, אתם מכניסים לשם מפד"לניקים (מונה שמות של שישה כתבים עם כיפה סרוגה).

איילת שקד: (דופקת על השולחן). תפסיקו כבר עם השקרים שלכם! תלמדו לשלוט ותפסיקו לקטר. חבורת בכיינים. יש לכם עיתון משלכם, מה אתם מקטרים?

בנימין נתניהו: צריך תחרות גם בערוצים המסחריים.

גלעד ארדן: מעניין למה היו כאלו שהתנגדו לזה בזמנו (רומז כנראה לנתניהו שסיכל לו את הרפורמה).

בנימין נתניהו: דווקא רשות השידור ורשת ב' היו יחסית מאוזנים.

גלעד ארדן: התאגיד החדש עוד לא קם, אז איך אתה יכול לדעת אם הוא מאוזן? אני בטוח שאתה זוכר שלטלוויזיה כבר לא נשארו צופים, ואם בעיניך רשת ב', מאוזנת אז אני בטוח שקרן נויבך, אריה גולן ומשה נגבי ישמחו לשמוע את זה.

אריה דרעי: "אני יו"ר מפלגה חרדית, ספרדית ומייצג אנשי פריפריה וכל אותם אנשים מרגישים נטע זר בתקשורת הישראלית. אני מייצג אנשים שכל הזמן צריכים להתגונן ולהסביר את עצמם בפני התקשורת. אני מוכן לתת פרס למי שימצא בתקשורת הכללית עיתונאי חרדי עם כיפה שחורה. אין אף אחד. רק שתדעו: בכלי התקשורת החרדיים יש עשרות עיתונאים חכמים, מוכשרים, כוכבים של ממש אבל לאף אחד מהם לא נמצא מקום בתאגיד השידור הציבורי, בערוץ 2 או בערוץ 10. גם העיתונאים לענייני חרדים ולענייני דתות הם כולם עיתונאים עם כיפות סרוגות ורובם עויינים את הציבור החרדי ובעיקר את ש״ס. הציבור שאני מייצג לא נמצא בכלל בתקשורת הכללית, מודר משם לחלוטין".