הקרב על השבת: השרים כץ וליצמן (צילום: פלאש 90, מארק ישראל סאלם, הדס פרוש)
דרישה: "פגישה דחופה" עם נתניהו | צילום: פלאש 90, מארק ישראל סאלם, הדס פרוש

סערת עבודות הרכבת בשבת: ליצמן, גפני ודרעי קיימו בצאת השבת התייעצות משותפת שבסופה החליטו לדרוש "פגישה בהולה" עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. מקורב לאחד מהם: "דרישה לפיטורי ישראל כ"ץ על הפרק". השר השיב אש וטען: "יש מצוקה בקרב הפוליטיקאים החרדים שהסכימו לעבודות ולאחר מכן הבינו את היקפן".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

שר התחבורה ישראל כ"ץ אמר הבוקר ל"בוקר טוב ישראל" בגלי צה"ל על הרחבת תחנת השלום בתל אביב: "לא הסכמתי לביצוע עבודות שאינן הכרחיות בסוף השבוע, וזאת על פי חוות הדעת המקצועית של המשטרה, שקבעה שביצוע העבודות ביום חול יביא לסיכון חיי אדם ולנזק כבד. חוק שעות עבודה ומנוחה הוא חוק ברור מאוד, שמסמיך את שר העבודה לקחת החלטות מסוג זה, הדברים קורים ויקרו כל עוד החוק לא ישונה."  

עוד הוסיף השר כ"ץ: "אני מייעץ לפוליטיקאים פחות להתערב בניהול השוטף. כאדם מסורתי אני מקפיד על שמירה על הסטטוס קוו וצביונה היהודי והדמוקרטי של מדינת ישראל, אבל זה מחייב את כל הצדדים להתפשר, מדובר בעבודות חשובות שלא היה ניתן להימנע מלעשותם בסוף השבוע"

"הם לא יקבעו מי יהיה שר בליכוד"

יו"ר הקואליציה דוד ביטן הגיב בשיחה עם חדשות 2 Online לעימות וטען: "אמרתי לישראל כ"ץ כבר ביום שישי שכדאי לכולנו להרגיע. החרדים גילו פתאום שהיו עבודות ברכבת שלא קשורות בפיקוחי נפש. כ"ץ אמר להם שאין עבודות ומתברר שלאורך שנים הרכבת עשו עבודות בשבת".

ביטן הוסיף כי "כל הבלאגן עכשיו מבחינת החרדים הוא לא על מה שהיה אלא על מה שיהיה. הם רוצים שיתאמו איתם ולא יעשו דברים מעל הראש שלהם. אבל לגבי הדרישה לפיטורים, הם גם יודעים שהם לא אלה שיקבעו מי יהיה שר בליכוד ומי לא".

כבר אתמול עם סיום העבודות אמר כ"ץ כי הוא "מצטער על הטורח שנגרם לציבור הנהגים, אבל עשינו את המקסימום כדי לצמצם את הפגיעה. אני מצטער על עמדת ראשי המפלגות החרדיות, אני אוהב ומכבד אותם ואת הציבור ששלח אותם אבל לא היה מקום לדחות את העבודות לאמצע השבוע. אני שמח שבסופו של דבר גם הם השתכנעו והבינו שאין מנוס ותמכו בקיום העבודות".

בתגובה על הדברים אמר יו"ר יהדות התורה, ח"כ משה גפני כי בְניגוד לדבריו של שר התחבורה, העבודה יכולה הייתה לְהיעשות ביום חול ולא בשבת. לדבריו לא הייתה הסכמה מצידו לעבודה בשבת. גפני הוסיף: "כנראה שהשקר הוא חלק מהמקצוע של ישראל כ"ץ".

העבודות ברכבת בשבת (צילום: רכבת ישראל)
עבודות הרכבת במחלף השלום | צילום: רכבת ישראל

ראשי המפלגות החרדיות: "מדובר בהפרת הסכמים"

"ראשי הסיעות החרדיות מוחים בכאב על חילול השבת בעבודות הרכבת בתל אביב ללא צורך", נמסר אמש בהודעה משותפת. "מדובר בהפרת הסיכומים הקודמים שניתנו בידי שר התחבורה ופגיעה בסטטוס-קוו. יש להצטער על הפסטיבל התקשורתי הנרחב והמיותר סביב העבודות שכלל מסיבת עיתונאים והודעות לתקשורת, מה שהעצים את חילול השבת שלא לצורך".

לאחר שהשבוע שיגרו ראשי המפלגות החרדיות מכתב מיוחד לראש הממשלה בנימין נתניהו, בו קראו לעצירת העבודות בשבת, הורה שלשום נתניהו על כך שהעבודות יימשכו - אך במתכונת מצומצמת.

ראש הממשלה התערב כדי לפתור את המחלוקת, ניהל דיונים לאורך הלילה ולאחר שנבחנו כל ההיבטים קיבל את ההחלטות הבאות: כל העבודות שדחייתן כרוכה בסיכון חיים יתקיימו כמתוכנן, כולל זו בנתיבי איילון, העבודות על מסילת הרכבת בנתב"ג-מודיעין ובית יהושע-עתלית ניתנות לדחייה ולא יתקיימו בשבת זו.

בנוסף תקום ועדה שתפקידה להדק את התאום בין משרד התחבורה לסיעות החרדיות. בראש הוועדה יעמוד ראש סגל לשכת ראש הממשלה, והיא תכלול את מנכ"לית משרד התחבורה, מפכ"ל המשטרה, ושרי הסיעות החרדיות או נציגיהם.