סיורי הסליחות הפכו השנה יותר מתמיד לזירה פוליטית ותחנת חובה עבור כל פוליטיקאי, כמו חתונה או בר מצווה במשפחה של חבר מרכז. התמונות של לפיד והרצוג בסיורי הסליחות, עם קהל שלא נחשב לקבוצת המצביעים המסורתית שלהם, עלולות להפתיע חלק מהאנשים - כולל המתפללים שלא זיהו אותם. ראשי המפלגות מצידם טוענים שלא מדובר בתרגיל יחצ"ני אלא במסורת אישית, ועל הדרך גם עורכים חשבון נפש אישי וציבורי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

סיור הסליחות של לפיד כלל את אשתו ליהיא, מספר פעילים של המפלגה וגם שירה בציבור בסופו. "באתי כי זה יפה, כי זה צמח מלמטה", הסביר יו"ר יש עתיד. "אפשר לחשוד שבכל דבר יש שיקול פוליטי, אבל זה פשוט לא נכון". לפיד גם התעקש שהסיור לא נועד להתחנף לדתיים ולחרדים.

הרצוג, שמסיבות ביטחוניות סייר רק עם קבוצת פעילים, סיפר את הקשר העמוק בינו לבין העיר העתיקה. "אני מילדות מגיע ופוקד את האתרים האלה, זה פרט פחות ידוע לגביי", אמר. "אני לא מופיע פה פתאום. המסורת טבועה עמוק בדמי, אני לא בא לפה בגלל בחירות". למרות זאת, יו"ר המחנה הציוני נותר מודע למצלמה, ובסוף הסיור הוא קיבל את הפריים הנחשק עם הכותל המערבי והקהל.

לפיד טען שאינו קשור למחנה המרכז-שמאל אלא למחנה הלאומי ולמרכז, בזמן שהרצוג קרא לו להיות חלק מהמחנה וציין: "מרוב הפילוגים איבדנו לא מעט כוח, הגיע הזמן שהמחנה שלנו יידע להתאחד". במהלך הסיור השניים ערכו חשבון נפש: לפיד הודה כי העובדה שלא דיבר עם הרצוג היא "טעות הדדית" והוסיף כי השניים צריכים לבקש סליחה זה מזה. הרצוג, לעומתו, הכה על חטא דווקא בנוגע למיעוט חובשי הכיפות במפלגתו.

השניים גם ניצלו, בנפרד, את הסמיכות ליום הכיפורים כדי להזכיר את עלבונם ולציין ממי הם נפגעו. הרצוג שלח עקיצה מפורשת לנתניהו כשנשאל מי צריך לבקש ממנו סליחה: "אלו שלגלגו וזלזלו וציירו אותי כמי שמחלק את ירושלים ויביא לכותל מתפללים בנגמ"שים, בזמן שבמשמרת שלו אנשים צריכים מיגון בעיר הזו". לפיד סיפר על מקרים בהם אישים חרדים קראו לו רשע ואף ניסו לשרוף את תמונתו בל"ג בעומר: "אתה חושב שזה לא פוגע? אתה טועה".