"רוצים לחבק אותך" מנגיסטו (צילום: חדשות)
אברה מנגיסטו, ארכיון | צילום: חדשות

לפני 10 חודשים חצה אברה מנגיסטו בן ה-28 את הגבול לעזה ומאז נעלמו עקבותיו. מספר חודשים לאחר מכן נעדר בעזה גם צעיר, בן הפזורה הבדואית שהפרטים אודותיו אסורים בפרסום. ובעוד שרים בקבינט וחברים בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת טוענים שלא ידעו כלל על היעדרותם של שני הישראלים עד לפרסום אתמול - טוענת הח"כית לשעבר פנינה תמנו-שטה שפנתה אל כמה מהם בנושא, אך הם בחרו להתעלם ממנה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

תמנו-שטה לא הפנתה את טענותיה ליו"ר הוועדה החדש, ח"כ צחי הנגבי, אלא לקודמו בתפקיד - השר זאב אלקין. "הוא ידע היטב על אברה מנגיסטו והוא בחר לא לעשות עם זה דבר! מצעד הצביעות מאוד תמוה כי אלקין ולפחות עוד שלושה חברי הוועדה ידעו ובחרו לשתוק, אני באופן אישי עדכנתי את מי שהיה צריך", טענה חברת הכנסת לשעבר.

בני המשפחה, אתמול (צילום: Miriam Alster/Flash90)
בני המשפחה, אתמול | צילום: Miriam Alster/Flash90

מאז שנעלמו עקבותיו של מנגיסטו, צעיר מאשקלון הסובל ממצוקה נפשית, ליוותה תמנו-שטה את המשפחה בניסיונות לפנות לראש הממשלה, השרים וחברי הכנסת על מנת שיסייעו במאמצים להביא לשחרורו. לדבריה, הוועדה שהייתה אמורה לעסוק בנושא הטעון למעשה בחרה להתעלם ממנו. "זו לא בעיה נקודתית, זו בעיה שהכנסת יודעת ולא מבצעת את תפקידה. הוועדה היא שהייתה אמונה לעקוב ולפקח על הממשלה, ולא להתעלם אחרי התייחסות נקודתית".

אין תמונה
תמנו-שטה

אתמול הגדיר יו"ר הוועדה הנוכחי צחי הנגבי את אי הידיעה אודות האזרחים הישראלים בעזה כ"תקלה נקודתית". בהודעה רשמית של הוועדה נכתב כי "ועדת החוץ והביטחון, ובפרט ועדת המשנה למודיעין, זוכה לקבל באופן קבוע דיווחים שוטפים על מכלול הנושאים המדיניים והביטחוניים שעל סדר היום, ובכלל זה בסוגיות הרגישות ביותר. במקרה הנ"ל, נראה כי מדובר בתקלה נקודתית. נלמד את האירוע ונדאג שלא יחזור על עצמו".

לאחר 10 חודשים שבהם הוחזק מנגיסטו על ידי חמאס בעזה, היה אמור ראש הממשלה בנימין נתניהו להיפגש היום לראשונה עם בני משפחתו, אך לבקשתם נדחתה הפגישה לשבוע הבא. אמש הדגיש נתניהו כי ישראל תעשה את כל המאמצים הנדרשים על מנת להביא לשחרורו.

על דבריו הנחרצים של ראש הממשלה מעיב פרסום הקלטות בערוץ 10 שבהן נשמע נציגו, המתאם לענייני שבויים, אל"מ (במיל') ליאור לוטן כשהוא משוחח עם המשפחה בתקיפות ומזהיר אותם מפני הפניית אצבע מאשימה לעבר ישראל בנוגע לטיפול בנושא. לאחר מכן התנצל לוטן על דבריו וגם ראש הממשלה נתניהו הבהיר כי הדברים לא היו צריכים להיאמר על ידי נציגו.