אין תמונה
ח"כ אילטוב

סיבוב נוסף בקרב על בחירת השופטים: החבר הטרי בוועדה למינוי שופטים, ח"כ רוברט אילטוב מישראל ביתנו, עורר השבוע סערה כאשר אמר שיתנגד למינוי שופט שמסרב לשיר את "התקווה". שר הביטחון משה (בוגי) יעלון כינה את דבריו של אילטוב "הסתה" - והיום (שבת) השיב לו אילטוב במתקפה חריפה, שכנראה מסמנת כי הפיוס בין הליכוד לישראל ביתנו רחוק מאי פעם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"בוגי יעלון, הידוע כמי שנוהג לפלוט מעת לעת דברי הבל, בדרך כלל בהתאם לקהל שומעיו, ולהתנצל מיד לאחר מכן, הוא האחרון שיכול להעיר משהו למישהו" טען אילטוב המכהן כיו"ר הסיעה. "הדברים שאמרתי הם דברים צודקים המתייחסים לכך שמצופה משופט במדינת ישראל להזדהות עם ההמנון של המדינה שמכח סמכותה ועל-פי חוקיה הוא שופט".

אילטוב, שמונה כחלק מהדיל בין נתניהו לליברמן, טען ש"כנראה יעלון לא מבין מהי המשמעות של מדינה יהודית ודמוקרטית. מפתיע שלמרות דבריו על הצורך בשיוויון זכויות מלא יעלון לא התייצב יחד עם 'ישראל ביתנו' בדרישה לגיוס שווה לכל האוכלוסיות, לרבות ערביי ישראל, לצה"ל או לשירות אלטרנטיבי למען המדינה".

לבסוף, סיכם אילטוב, דבריו של יעלון מרחיקים אותו מהימין - וכנראה מגבירים גם את הפער בין המפלגות: "עמדתו של יעלון חושפת שוב כי הוא איננו חלק מהמחנה הלאומי אלא אולי חלק מהמחנה הפוסט-ציוני. ההמנון הלאומי הוא אחד מסמלי המדינה ולפי עמדתו אולי יסכים בוגי גם לעקור את סמל המנורה או להזיז את הדגלים שנמצאים מאחורי השופטים שיחפצו בכך בבית המשפט, משום שאלו סמלים ישראליים ויהודיים".

"לא דורשים מחיילים לשיר את ההמנון" (צילום: חדשות 2)
"לא דורשים מחיילים לשיר את ההמנון" | צילום: חדשות 2

יעלון: "פשיטת רגל ערכית ומוסרית"

אתמול כתב יעלון בחשבון הפייסבוק שלו כי הדרישה של אילטוב היא "הסתה נגד אוכלוסייה שלמה". לדבריו, "אם ערבי או כל בן מיעוטים אחר לא ימונה לכס המשפט כיוון שאינו שר את מילות 'התקווה', הרי שזו תהיה פשיטת רגל ערכית ומוסרית".

"מי שדורש ממי שאינו יהודי לשיר 'נפש יהודי הומיה' כתנאי להשתלבות בחברה, מסית בזדון נגד אוכלוסייה שלמה ופוגע קשות במרקם החיים במדינת ישראל", הוסיף שר הביטחון. "הרי איננו דורשים מחיילים וקצינים בני מיעוטים המסכנים את חייהם למען המדינה לשיר את מילות 'התקווה', אלא רק לכבד את ההמנון בעמידת דום והצדעה. רעיונות עוועים שכאלו, כפי שעולים בהקשר של מינוי שופטים בני מיעוטים ובכלל כלפי מיעוטים או כל מי שאחר בחברה, הם אות קלון על מצחם של יוזמיהם".