N12
פרסומת

קרבות הליכוד: גם רגב נגד סער

השר גלנט, הרכש החדש בליכוד, מצטרף לבכירים שתקפו את גדעון סער בעקבות הביקורת שלו על ראש הממשלה נתניהו. "אין מקום לאמירות מהסוג הזה בעת הזו", אמר גלנט. רגב: "סער טעה טעות חמורה, אמירה מוטעית"

דפנה ליאל
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

הקרע בליכוד מתרחב: שרת התרבות והספורט מירי רגב מצטרפת למקהלת המבקרים את ח"כ גדעון סער, שביקר את הפסקת האש מול חמאס. בריאיון ל"שש עם", אמרה הערב (שני) רגב: "הוא טעה טעות חמורה באמירה שלו. זה לא היה במקום, האמירה מוטעית. סער לא נמצא בסוד העניינים ובדיונים הרלוונטיים".

רגב הוסיפה בריאיון: "כל מי שמנסה לרמוז על מניע אחר ממניע הביטחון מטעה את הציבור וחוטא לאמת. ראש הממשלה נתניהו קיבל את ההחלטה הנכונה ביותר בעקבות ההמלצות של הדרג המבצעי שנמצאים איתו בדיונים השוטפים. נתניהו קיבל את ההחלטות הנכונות ביותר"

השר יואב גלנט, ארכיון
השר יואב גלנט, ארכיון | צילום: Yonatan Sindel/Flash90, חדשות

גם השר יואב גלנט תקף מוקדם יותר היום את דברי סער. "הדברים לא במקומם", אמר השר בריאיון לגלי צה"ל. "ראש הממשלה פועל בשיקול דעת ואחריות, הדבר הראשון שעומד לנגד עיניו הוא ביטחון מדינת ישראל".

"כמי שהיה בקבינט, מכיר את התמונה הכוללת, ולוקח את מכלול השיקולים, מטבע הדברים לא הכל ניתן לפרט - זה המהלך הנכון לעשות", המשיך גלנט. "המערכה לא הסתיימה והיא דורשת אורך רוח ושיקול דעת. אנחנו נערכים להמשך. לחימה ארוכה ומשמעותית מול חמאס היא בלתי נמנעת. אנחנו נקבע את העיתוי והתנאים. אני מכבד ומעריך את גדעון סער, אין מקום לאמירות מהסוג הזה בעת הזו".

נתניהו וסער בימים יפים יותר
נתניהו וסער בימים יפים יותר | צילום: פלאש 90, מיכל פאטאל, חדשות

גורמים בליכוד אמרו מוקדם יותר היום כי "מאז 2015, כשתקף ללא הפסקה את הליכוד וראש הממשלה, לגדעון סער יש רק מטרה אחת: להפיל את ראש הממשלה ויו"ר הליכוד בנימין נתניהו. התירוצים מתחלפים, המטרה לא".

פרסומת

עוד הוסיפו הגורמים: "בעוד שרבים מתושבי הדרום הביעו את אמונם בראש הממשלה נתניהו, גדעון סער לא נותן אפילו רגע אחד של אשראי לראש הממשלה ומצטרף מייד להתקפות משמאל של בני גנץ ושל צביקה האוזר, עושה דברו של סער שערק לשמאל ושאיתו הוא מתואם לחלוטין".

סער מצדו השיב להם באמצעות תגובה לכתבנו בטוויטר: "מגוחך ברמה של עלילת 'מזימה המאה'. אמשיך לומר את דעותיי בנושאים הלאומיים המרכזיים ואף להיאבק עליהן ללא מורא. זאת מהות השליחות שהוטלה עליי על ידי חברי הליכוד".

מגן על הפסקת האש. דיכטר
מגן על הפסקת האש. דיכטר | צילום: החדשות, חדשות

המתקפה של הגורמים העלומים מהליכוד הגיעה בתגובה לציוץ שפרסם סער שבו האשים את נתניהו בכניעה לטרור ובאובדן ההרתעה הישראלית. "הפסקת האש, בנסיבות בה הושגה, נעדרת הישגים לישראל" כתב. "טווחי הזמן בין סבבי ההתקפות האלימות על ישראל ואזרחיה הולכים ומתקצרים וארגוני הטרור בעזה מתעצמים ביניהם. המערכה לא נמנעה אלא נדחתה".

פרסומת

למרות גלי הביקורת על הפסקת האש, ח"כ אבי דיכטר מהליכוד טען הבוקר: "החמאס והג'יהאד האיסלמי מבינים היטב את המחיר שהם משלמים". לדבריו, הפסקת האש לא באה מתוך כניעה - אלא מתוך הבנה של הארגונים ברצועה בדבר יכולות צה"ל: "החמאס ראה היטב מה קרה ביממה האחרונה כשצה"ל עלה מדרגה בהיקף התקיפות, בבחירת היעדים ובעוצמה".