המטרה: למנוע פיזור הכנסת (צילום: רויטרס, חדשות)
מליאת הכנסת, ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

הצעת החוק המבטלת את המגבלה על מספר השרים וסגני השרים המכהנים בממשלה תעלה היום (שני) להצבעה בקריאה ראשונה בכנסת, אחרי שאתמול אישרה הממשלה את החוק בישיבתה. מהלך זה נועד לסייע למאמצי הרכבת הקואלציה, שנתקלים בינתיים בלא מעט קשים. לראש הממשלה נתניהו נותרו תשעה ימים להשלמת המשימה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

ההערכה היא כי בממשלה הבאה יכהנו לפחות 26 שרים ושמונה סגני שרים - מהלך שעלותו כחצי מיליארד שקלים למשך כהונה של ארבע שנים. החוק הקיים מגביל את מספר השרים בממשלה ל-18, אך חוק זה לא יושם למעשה מעולם, לאחר שבממשלה היוצאת הורחב מספר השרים באמצעות הוראת שעה.

אתמול אישרה ממשלת המעבר את ביטול המגבלה על מספר השרים. 10 ימים לפני תום התקופה שהוקצבה להרכבת הממשלה, החליטו השרים לתמוך בהצעת החוק. נתניהו תקף בישיבת הממשלה את השותפות למו"מ הקואליציוני וקרא להן "לרדת מצמרות העצים", ועד כה אף מפלגה לא חתמה עם הליכוד על הסכם.

בהצעת החוק נכתב: "ככל שמספר השרים וסגני השרים בממשלה ה-35 יעלה על מספר השרים וסגני השרים שהיה בעת אישור תקציב המדינה לשנת 2019, תינקט פעולה מאוזנת לצורך מימון העלות הכרוכה בכהונת השרים וסגני השרים הנוספים - וזאת מיד עם כינונה של הממשלה ה-35".

בתנועה לאיכות השלטון תקפו את ההחלטה:"רה"מ נתניהו נכנע היום לסחטנות פוליטית, כשממשלת ישראל עשתה צעד נוסף להפיכתה של ישראל לרפובליקת בננות המחלקת ג'ובים למקורבים על חשבון הקופה הציבורית והאינטרס הציבורי. במקום לשמור על כספי ציבור, החליטו חברי הכנסת לדאוג פעם נוספת לעצמם עם משרדים קטנים ומיותרים עם מנגנון כלכלי מנופח ובזבזני שכל תפקידם הוא כיבוד השר שיוכל למלא את המשרד במינויים הפוליטיים שלו - והכל על חשבוננו".