נתניהו וחברי הכנסת החרדים (צילום: החדשות)
נתניהו והח"כים החרדים, ארכיון | צילום: החדשות

הקשיים במו"מ הקואליציוני נמשכים: הפגישה של נציגי יהדות התורה והליכוד, שהייתה אמורה להתקיים הבוקר (רביעי), נדחתה. מדובר בפגישת המו"מ היחידה שנקבעה להיום - שבוע לתום התקופה שניתנה לנתניהו על מנת להרכיב ממשלה. למרות שהמשא ומתן עם המפלגות נמשך כבר חודש וחצי, עדיין לא נחתמו הסכמים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לראש הממשלה בנימין נתניהו נותר שבוע בלבד להרכיב ממשלה. מעולם לא עבר זמן רב כל כך בלי אף הסכם חתום בין השותפות בקואליציה העתידית, ובליכוד ממשיכים לחפש דרכים חלופיות ויצירתיות לגייס רוב בעזרת חברי כנסת מהאופוזיציה. אחרי הניסיונות לגרום לעריקה בשורות מפלגת כחול לבן, בערב יום ראשון נחשף במהדורה המרכזית כי נעשתה פנייה גם ליו"ר מפלגת העבודה, ח"כ אבי גבאי, והוצע לו ולמספר 2 ברשימת מפלגתו להצטרף לממשלה כשרים.

ייתכן שלראשונה מאז קום המדינה ראש ממשלה לא יצליחו להרכיב ממשלה מיד אחרי הבחירות. במצב כזה אמורות להתקיים התייעצויות נוספות אצל נשיא המדינה, שלאחריהן הוא יצטרף לבחור מבין שתי אפשרויות.
האפשרות הראשונה: להטיל את מלאכת הרכבת הממשלה על חבר כנסת אחר שאינו בנימין נתניהו. כיוון שאף אחד מהליכוד לא צפוי להתנדב למשימה, המועמד הטבעי למהלך כזה הוא כנראה ח"כ בני גנץ, שמפלגת כחול לבן בראשותו השיגה הכי הרבה קולות בבחירות אחרי נתניהו.

האפשרות השנייה: הנשיא יחליט שלאף ח"כ אין סיכוי להרכיב ממשלה, במיוחד לאור הדברים של יו"ר ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, שהתחייב בכל מקרה לא לשבת בממשלה עם כחול לבן. בתרחיש כזה המערכת הפוליטית תיכנס לפרק זמן חדש, שדה לא נודע של 21 ימים, שבמהלכם ייראו באופק מערכת בחירות חדשה ופיזור הכנסת שבקושי הושבעה. עם זאת, במהלך אותם 21 ימים אחד המועמדים יכול לאסוף 61 חתימות ולהשביע את ממשלתו.

גורם בליכוד נגד חוק החסינות (צילום: החדשות)
צילום: החדשות

גם כעת המשא ומתן עם ישראל ביתנו נותר תקוע. לשותפות לקואליציה העתידית, למעט מפלגתו של ח"כ ליברמן, חסרה עוד אצבע אחת כדי להשלים ל-61. לכן נעשו לאחרונה כל מיני פניות לחברי הכנסת עומר ינקלביץ' וגדי יברקן מכחול לבן, דרך ערוצים כאלה ואחרים, בניסיון לשכנעם לחצות את הקווים.

אמש נחשפה במהדורה המרכזית ביקורת מתוך הליכוד על מהלכי נתניהו בהרכבת הממשלה ובחלוקת התיקים והתפקידים לבכירי הליכוד. במקרה או שלא במקרה ישנם שני תהליכים שמתרחשים כרגע במקביל: ההשקה של יוזמת חוק חסינות וההנחה שלה על שולחן הכנסת והקמת הממשלה וחלוקת התפקידים. גם בקרב חברי הכנסת של הליכוד יש המקווים לקידום, וממידע שהגיע לידי החדשות עולה כי בשיחות שראש הממשלה נתניהו מנהל עמם בימים אלה שני הדברים עולים בערבוביה – הסוגיות המקצועיות ולצדן נושא החסינות.

"נתניהו מדבר עם ח"כים על חסינות"

"אלה ימים בעייתיים", אמר גורם בליכוד. "ח"כים מהליכוד רוצים קידום ועולים לרגל לראש הממשלה. הם יודעים מה הוא רוצה לשמוע עוד לפני שהם נכנסים לחדר ומגיעים מוכנים. הם אומרים 'אני איתך' והוא נושא את הדרשה שלו על כך שאין סיכוי שיקבל משפט צדק ושרוצים להפיל אותו. כל אחד אומר 'מתחייב אני' ומקווה לקידום".

גורם בליכוד נגד חוק החסינות (צילום: החדשות)
צילום: החדשות

נתניהו התחיל בשיחות עם חברי הכנסת שנחשבים רתומים לנושא החסינות ומסכימים עם המהלך גם אידיאולוגית. גורמים בליכוד התרשמו שמסתכלים עליהם ובוחנים מי נשכב יותר על הגדר ואולי זה גם ישפיע על העניין הזה.

בסביבת נתניהו מסרו אמש בתגובה: "ראש הממשלה לא מעלה את הנושא בפגישות האלה. חלק מהח"כים מעלים את זה מיוזמתם וראש הממשלה מבקש מהם לא לדון בזה, וככלל - עוד לא התקבלה החלטה בנושא".