בנימין נתניהו, ארכיון (צילום: מרים אלסטר, פלאש 90, חדשות)
נתניהו: פסיקת בג"ץ שגויה ומאכזבת | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90, חדשות

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב הערב (שני) לפסיקת בג"ץ המורה למדינה ולמשרד הביטחון לאפשר את כניסתם של כמאה פלסטינים לישראל בערב יום הזיכרון - כדי להשתתף בטקס זיכרון משותף. נתניהו תקף את ההחלטה והגדיר אותה "שגויה ומאכזבת". "לא היה מקום לבג"ץ להתערב", כתב בהודעה רשמית מטעמו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

נתניהו מסר, זמן קצר לאחר פרסום החלטת בג"ץ: "ההחלטה של בג"ץ שגויה ומאכזבת. אין מקום לטקס זיכרון שמשווה בין דם בנינו לדמם של מחבלים. על כן סרבתי לאפשר את כניסתם של משתתפי הטקס ואני סבור שלא היה מקום להתערבותו של בג"ץ בהחלטתי זו".

שלושת השופטים שעסקו באותה סוגיה בשנה שעברה טוענים - אין הבדל בין התיקים. על פי החלטת השופטים דפנה ברק-ארז, ענת ברון ויצחק עמית יעשה צו על תנאי שיורה לשר הביטחון לאפשר מתן היתרי כניסה ייעודיים לישראל לצורך השתתפות בטקס המשותף.

‎הטקס המשותף נערך בישראל כבר 13 שנים, ומספר המשתתפים בו עולה בהדרגה מדי שנה. לדברי השופטים, במהלך כל השנים העניק שר הביטחון היתרי כניסה לפלסטינים שהוזמנו להשתתף בטקס, וזאת למרות שבכל השנים הוטל סגר על השטחים בערב יום הזיכרון.

"בשנה שעברה החליט שר הביטחון שלא לאפשר לפלסטינים המוזמנים לטקס להיכנס לתחומי מדינת ישראל, מן הטעם של פגיעה ברגשות הציבור בישראל ובמשפחות שכולות, כנגד החלטה זו הוגשה עתירה כמעט זהה לזו שבפנינו", מסרו השופטים. "בתשובת המדינה שם נטען, בין היתר, כי בטקס המשותף אמורים להשתתף פלסטינים על רקע קרבת משפחה למחבלים שנהרגו כתוצאה מפעילויות טרור נגד מדינת ישראל. בהמשך, התברר כי הטענה לא נכונה והמדינה חזרה בה מהדברים".

בתגובה להחלטה, שר התיירות יריב לוין אמר: "אם למישהו הייתה נדרשת הוכחה נוספת לגבי הצורך החיוני והמיידי בתיקון יסודי של מערכת המשפט, ובפרט בשינוי פניו של בית המשפט העליון, הרי שהוא קיבל אותה בדמות הפסיקה המקוממת בעניין כניסת הפלסטינים לישראל". לוין הוסיף כי "מצער שדווקא בעיתוי כזה, ערב יום הזיכרון ויום העצמאות, שוב בוחר בית המשפט במפריד על פני המאחד". 

יו״ר מרצ, ח״כ תמר זנדברג, הגיבה גם היא להחלטת בג״צ: "כל שנה אותו ריטואל, שבג״ץ כבר מכנה "מביך", הכל כדי להתעלל ולהלך אימים על טקס זיכרון צנוע של משפחות שכולות. בוז לממשלה וכבוד לגבי לסקי, ללוחמים לשלום ולפורום המשפחות השכולות שמתעקשות על קיום מכובד של הטקס, למרות מכשולים חסרי תקדים. נהיה שם מחר כדי לתמוך".