מחאת תמיכה בבית המשפט העליון (צילום: החדשות)
המפגינים מוחים מול בית המשפט בי-ם | צילום: החדשות

הפגנת תמיכה בבית המשפט העליון: על רקע המתקפות של הממשלה על בג"ץ וקידום פסקת ההתגברות חברי מפלגת המחנה הציוני הגיעו היום (שבת) יחד עם מאות אזרחים לירושלים למפגן תמיכה בבית המשפט העליון. על שלטים של מפגינים נכתב: "תורידו את הידיים מבג"ץ".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

יו"ר המחנה הציוני אבי גבאי אמר במחאת התמיכה בבג"ץ כי "בית המשפט הוא של העם ומשרת את העם. אנחנו לא ניתן לפגוע בו לא במילים ולא ב-9D". גבאי הדגיש כי השרשרת האנושית שהם יצרו מסמלת את הגנת העם מפני "העריצות השלטונית", לטענתו. יו"ר המפלגה אמר בנוסף כי "הגענו לכאן לומר לשופטי ישראל שבקרב הזה על פניה של ישראל הדמוקרטית - אתם לא לבד".

"לא אשתוק כי ארצי שנתה את פניה. אין לנו ארץ אחרת, אנחנו לא רוצים ארץ אחרת - אנחנו רוצים לחיות במדינת ישראל שבה התגאינו השבוע", אמרה בנאומה ח"כ ציפי לבני. "מדינה שמבוססת על מגילת העצמאות, מדינת העם היהודי שיש בה שוויון ושלטון חוק ובית משפט חזק שיודע לאכוף אותם".

מחאת תמיכה בבית המשפט העליון (צילום: החדשות)
מחאת תמיכה בבית המשפט העליון | צילום: החדשות

בהודעה שפורסמה מטעם המחנה הציוני נכתב כי "בעקבות החקיקה המסוכנת שמקדמת הממשלה נגד בית המשפט העליון ושלטון החוק ובראשן חוק העריצות, אנו קוראים לציבור הרחב להגיע לרחבת בית המשפט העליון בירושלים למפגן תמיכה בבג"ץ ובשלטון החוק".

"המשתתפים ייצרו חומת מגן - אנושית כחומה סביב בית המשפט העליון בקריית בן גוריון בירושלים", נכתב בהודעה. "אל מול ניסיונות הממשלה להלך אימים על בית המשפט העליון אנחנו נעמוד כחומה בצורה ונילחם".

ראש הממשלה בנימין נתניהו החליט לקדם את פסקת ההתגברות המורחבת במקום את המודל הבריטי המסדיר את היחסים שבין הרשות המחוקקת לשופטת. את המתווה בחר נתניהו לקדם יחד עם היועץ המשפטי לממשלה. מוקדם יותר היום נפגשו ראש הממשלה נתניהו ושר האוצר כחלון בפגישה שהסתיימה ללא הסכמות.

בתוך כך בתחילת השבוע ראשי הקואליצה התכנסו לדון על החוק שיאפשר לכנסת לעקוף את עמדת בג"ץ. בדיון קצר, בו לא התקבלה החלטה, היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הביע את עמדתו והציע חלופה: בג"ץ יוכל לפסול חוקים ברוב של 6 מתוך 9 שופטים וחברי הכנסת יוכלו לחוקק מחדש ברוב של 70. ראש הממשלה בנימין נתניהו התנגד ודרש: פסילת חוקים תתאפשר רק פה אחד.

גם שר החינוך נפתלי בנט התנגד למתווה שהציע מנדלבליט. לטענתו של בנט, חקיקה מסוג זה תעודד את בג"ץ לפסול יותר חוקים ופנה לנתניהו בבקשה לקדם את החוק במהרה: "ראש הממשלה, צריך לדון אבל אסור למרוח את זה". שר האוצר משה כחלון נעדר מהישיבה, בה לא הגיעו להחלטות אופרטיביות.