N12
פרסומת

השרים תומכים: להחמיר ענישה לטרור חקלאי

"חוק החמרת הענישה על פשיעה החקלאית" אושר בוועדת השרים לחקיקה. על פי החוק החדש תחול החמרה בענישה הקיימת, והקנס לעבריין שימצא אשם יוכל להגיע לעד כ-2.5 מיליון שקלים. יוזם החוק ח"כ אילטוב: "עלינו לשים את הטרור החקלאי בראש סדר העדיפויות"

גיא ורון
דנה ויס
פורסם:
צפו: הטרור החקלאי מכה שוב ושוב
צילום: החברה לפיתוח הגליל
הקישור הועתק
צפו: הטרור החקלאי מכה שוב ושוב
טרור חקלאי, ארכיון | צילום: החברה לפיתוח הגליל

המאבק בטרור החקלאי עולה שלב: ועדת השרים אישרה היום (ראשון) הצעת חוק העוסקת ב"החמרת ענישה בפשיעה חקלאית". החוק החדש קובע החמרה בענישה הקבועה בחוק - קנס של עד 2.5 מיליון שקלים לעבריין שיימצא אשם ו-100 אלף שקלים על עבריין שיואשם באיום לפגוע בחקלאי.

אחרי הרבה גרירות רגליים בממשלה, השרים החלו בטיפול בתופעת הטרור החקלאי, ובהצעת חוק שעברה היום אושרו החמרות לחוקים הקיימים בנושא. ההערכה היא שכיום, עבריין חקלאי נתפס, אם בכלל, רק אחרי 10 אירועים וגם אז העונש קל. כעת מנסים ליצור משוואה חדשה לפיה שכשהוא כבר ייתפס זה לא ישתלם לו.

החקלאים תולים בתיקון הזה הרבה תקוות. בשטח כרגע המצב יותר דומה למערב פרוע והעבריינים יכולים לעשות כמעט כל מה שעולה על רוחם.

ח"כ אילטוב, ארכיון
ח"כ אילטוב, ארכיון



התאחדות האיכרים בישראל עומדת מאחורי הצעת החוק והיו שותפים לכתיבתה. נשיא התאחדות האיכרים, דובי אמיתי, אמר: "מדובר בבשורה לציבור החקלאים ולסנונית ראשונה מצד ממשלת ישראל שאכן ישנה כוונה להוביל לשינוי מדיניות בכל הנוגע לטרור החקלאי, בתקווה שגם בתי המשפט והשופטים ימצו את החוק מול העבריינים".

פרסומת

"אישור החוק בוועדת השרים מצביע על תום עידן הדיבורים ותחילת עידן המעשים", הוסיף. "תודה מיוחדת לשרת המשפטים שלאורך כל הדרך נותנת גב לחקלאים ולשר החקלאות שנלחם עבורנו בנחישות בכל הנוגע לטרור החקלאי".

ח"כ רוברט אילטוב, שאחראי על ההצעה שאושרה, הוסיף: "הגניבות החקלאיות הפכו מזמן לטרור לאומני. הגנבים מנסים לפגוע בריבונותה של מדינת ישראל ע"י ערעור ביטחונם האישי והכלכלי של החקלאים. עלינו לשנות את המשוואה לפני שיהיה מאוחר מדי, עלינו לשים את הטרור החקלאי בראש סדר העדיפויות שלנו".