N12
פרסומת

"אם צריך עד מדינה - התרשלת"

נציגי המשטרה והפרקליטות שהגיעו לדיון בכנסת בסוגיית עדי המדינה מצאו עצמם תחת מתקפה חריפה, בעיקר מכיוון הח"כים של מפלגות הקואליציה. "אם את צריכה עד מדינה ולא השתמשת בשכל הישר - התרשלת!", תקפה ח"כ מנילובסקי. ח"כ אלעזר שטרן ניסה להרגיע את הרוחות ובתגובה ענתה מנילובסקי: "אין לי תרבות, אני ערסית"

דפנה ליאל
פורסם:
הקישור הועתק

כשברקע הצהרתו יוצאת הדופן של משה סלע, עד המדינה בתיק בניזרי, לפיה מסר עדות שקר בפרשה נערך אתמול (שני) דיון בוועדת חוק חוקה ומשפט בכנסת שעסק בנושא גיוס עדי המדינה. אלא שבמהרה, מצאו עצמם נציגי המשטרה והפרקליטות תחת האשמות של חברי הכנסת על השימוש בגיוס עדי מדינה.

"אני, תשימו אותי עכשיו בתא המעצר, תסגרו לי חשבונות בנק, שלילדים שלי לא יהיה מה לאכול כי אי אפשר להוציא כסף ותעשי לי את כל החילוט שיש לי או אין לי", אמרה חברת הכנסת מ"ישראל ביתנו" יוליה מנילובסקי. "אני אגיד שאני הרגתי את ארלוזורוב".

הביקורת על מערכת אכיפת החוק הגיעה בעיקר ממפלגות הקואליציה. פרט לבני בגין מהליכוד, נציגי ש"ס, יהדות התורה, הליכוד וישראל ביתנו מחו על השימוש המופרז לטענתם בעדי מדינה, ודרשו לדעת כמה המדינה משלמת להם.

"כמה זה עולה לנו?", המשיכה מנילובסקי לתקוף. "עדי מדינה, וחוסר היכולת שלכם להפעיל שכל ישר ולעבוד. אם את צריכה סיוע של עד מדינה ולא השתמשת בשכל שלך הישר שלך ומצאת את הפינות הנכונות, את התרשלת בעבודתך". כשח"כ אלעזר שטרן ניסה להרגיע את הרוחות ולהשיב את תרבות הדיון המתבקשת אמרה מנילובסקי: "אין לי תרבות, אני ערסית".

נציגי המשטרה והפרקליטות היו המומים למדי, הם טוענים שמדי שנה הם מגייסים בממוצע 17 עדי מדינה, ומשלמים להם רק במהלך תקופת מתן העדות. בסופו של דבר הדיון התפזר אבל מבחינת הח"כים זו רק ההתחלה; הם דורשים בדק בית רחב ומעמיק בסוגיית עדי המדינה. מטרה אחת הם כבר השיגו - דה לגיטימציה לעדי המדינה, בייחוד בתיקים של אישי ציבור.