בקואליציה נערכים לקרב במליאה?
לקראת מושב הקיץ של הכנסת שיחל בשבוע הבא בקואליציה כבר מתכוננים לאתגרים הבאים, ביניהם העברת חוק הלאום וחוקים נוספים הדורשים רוב במליאה. "בלי קיזוזים או היעדרויות" - אלה ההוראות שקיבלו חברי הכנסת


בשבוע הבא ייפתח כנס הקיץ של הכנסת, ובקואליציה כבר נערכים לקרב: ביום שני הקרוב מתכוונים בקואליציה לעשות כל שביכולתם כדי לוודא שהחוקים בשבילם הם זקוקים לרוב של 61 חברי כנסת יאושרו, גם אלה שלא הצליחו להעביר בסיבוב הקודם. כך הם מתכוונים לעשות זאת.
בין החוקים שעוררו סערה במושב הקודם של הכנסת ולא אושרו עדיין נמצא גם חוק הלאום השנוי במחלוקת. לצורך כך יגוייסו כל הח"כים של הקואליציה, שקיבלו הוראה ברורה לא להיעדר מהמליאה ולא להתקזז על הצבעות.
נוסח חוק הלאום שיובא להצבעה בשבוע הבא כולל בין היתר את הסעיפים הבאים: ירושלים השלמה והמאוחדת היא בירת ישראל; תותר התיישבות נפרדת ליהודים וערבים; השפה הרשמית של המדינה היא העברית - לערבית יהיה מעמד מיוחד.

וזה נוסח ההודעה שקיבלו הבוקר חברי הקואליציה: "יום שני הבא 30/4, יום פתיחת כנס הקיץ, יעלו במליאה חוקים הדורשים רוב של 61: חוק הלאום, חוק יסוד: פתיחה במלחמה וחוק של ענת ברקו. בנוסף יעלה ל(קריאה) שנייה שלישית החוק של ניסן סלומינסקי, משפט עברי, שיש בו הסתייגויות רבות. אין להתקזז ואין להעדר".
זירת מאבק נוספת: היחסים בין הרשות המחוקקת לשופטת
נושא נוסף שצפוי להיות מקודם בקרוב הוא פסקת ההתגברות. שר החינוך נפתלי בנט הודיע הבוקר כי כבר ביום ראשון הקרוב תובא פסקת ההתגברות לאישור ועדת השרים לחקיקה בראשות שרת המשפטים איילת שקד, טרם פתיחת מושב הקיץ של הכנסת. הנוסח שיובא בפני הוועדה הוא הפסקה המורחבת, לפיה יידרש רוב של 61 ח"כים כדי לאשר מחדש חוק שנפסל על ידי בג"ץ.
ביום ראשון שעבר החליט ראש הממשלה בנימין נתניהו לקדם את פסקת ההתגברות המורחבת במקום את המודל הבריטי המסדיר את היחסים שבין הרשות המחוקקת לשופטת. את המתווה בחר נתניהו לקדם יחד עם היועץ המשפטי לממשלה.
שר הביטחון אביגדור ליברמן בירך על ההחלטה של נתניהו. "מגבה את ראש הממשלה בתכניתו לערוך שינוי ביחסים בין בית המשפט העליון והכנסת", כתב בעמוד הטוויטר שלו. "מיומה הראשון של ישראל ביתנו אנו דורשים להחזיר את המנדט לנבחרי הציבור שנבחרו בבחירות. כעת נוצרה הזדמנות לתיקון משמעותי. אני מקווה שהיא תמומש".
