איילת שקד, ארכיון (צילום: פלאש 90, יונתן זינדל, חדשות)
"היה צריך להגיד לטראמפ את האמת", שקד | צילום: פלאש 90, יונתן זינדל, חדשות

שרת המשפטים איילת שקד התייחסה היום במהלך התכנית "גומרים הולכים" בהנחיית אודי סגל ודני סידס ברדיו 102FM לביקור הנשיא טראמפ בישראל. השרה שקד מתחה ביקורת על ראש הממשלה נתניהו ועל כך שלא אמר באופן ברור לנשיא שהוא מתנגד למדינה פלסטינית. "היה צריך להגיד לנשיא את האמת", הפצירה השרה שקד. "לא תקום מדינה פלסטינית בין הירדן לים".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

השרה טענה שבחירתו של הנשיא טראמפ והגעתו לביקור בישראל הייתה הזדמנות להבהיר את מדיניות ישראל. "לא נוותר על יהודה ושומרון", הסבירה שקד. "זה נשיא מיוחד, לא מקובע לפרדיגמות שלטוניות רגילות. חשבנו שיש כאן הזדמנות לעשות שינוי תפיסה".

שקד התייחסה גם לנאום של ראש הממשלה נתניהו בחגיגות ליום ירושלים ולאמירה לפיה "הר הבית והכותל המערבי תמיד יישארו בריבונות ישראלית", זאת מבלי שהודגש שגם שאר חלקי העיר יישארו. "ירושלים לא ניתנת לחלוקה", טענה השרה. "לא בקואליציה הזו ואני חושבת שלא בשום קואליציה אחרת. אם אני נואמת זה היה נשמע מעט שונה, אבל ירושלים מאוחדת, אין לאף אחד כוונה לשנות את זה.

במהלך הטקס הרשמי בכנסת לציון מאורעות יום ירושלים התייחס ראש הממשלה למעמדה של ירושלים. "ככל שהצלחנו לבצר את מעמדה, לפתח אותה, לשמור על אופיה הייחודי, על חופש הדת והפולחן והיא הפכה לסמל מפואר של המעשה הציוני - כך התגברו ההכחשה והשקר ביחס לזיקה של העם היהודי לירושלים", אמר ראש הממשלה. "הרצון לנגח את ישראל אינו מתחשב בעובדות. שוב ושוב יש ניסיון למחוק את זיקתנו לירושלים. זה מאבק. אנחנו מנהלים אותו כל הזמן. זה ייקח עוד זמן אבל אין לי שום ספק שהם יכשלו. אני מבקש להבהיר: הר הבית והכותל המערבי יישארו לעד בריבונות ישראל".

יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג הציג בנאומו תמונה עגומה הרבה יותר. "ירושלים כיום מאוחדת על הנייר בלבד - בפועל, רבות משכונותיה במזרח העיר הן מחוץ לתחום, לעיתים אפילו של רשויות אכיפת החוק, והן יצואניות מצטיינות של מפגעים ומחבלים", אמר. "האם זו העיר המאוחדת עליה חלמנו? 50 שנה לאחר איחודה אנחנו נמציאם בצומת דרכים היסטורי ומכריע. עלינו לחדול מדיבורים ולעשות מעשה בטרם יהיה מאוחר מיד. זה הרגע בו אנחנו צריכים להחליט בינינו כיצד אנו רוצים לראות את ירושלים ואיזו עיר להוריש לדורות הבאים: של עוני או של רווחה כלכלית? של הידרדרות או של אור לגויים? של גזענות או סובלנות? ומעל הכל - האם אנו רוצים שחס וחלילה ירושלים תהיה בירת פלסטין, או שנעשה כל שאנו יכולים שתהיה בירת ישראל?"