יוקם גוף חדשות נפרד (צילום: Miriam Alster/FLASH90)
יוקם גוף חדשות נפרד | צילום: Miriam Alster/FLASH90

התהליך הושלם. הכנסת אישרה אמש (חמישי) בקריאה שנייה ושלישית את התיקון לחוק השידור הציבורי ופיצול תאגיד השידור החדש ברוב של 43 חברי כנסת שהצביעו בעד מול 33 חברי כנסת שהתנגדו. התיקון לחוק משנה את המבנה הארגוני של תאגיד השידור החדש, ולמעשה מקים תאגיד נוסף שירכז את ענייני האקטואליה, במקום חטיבת החדשות בתאגיד המקורי.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לפי נוסח החוק החדש, יקום גוף חדשות נפרד ועצמאי לתאגיד השידור הציבורי בו ירוכזו כל תחומי האקטואליה והסיקור החדשותי. לגוף החדש ייקלטו רבים מעובדי חטיבת החדשות ברשות השידור, ואת העומד בראשו תבחר עתיד ועדה בראשות שופט. האישור בקריאה שנייה ושלישית משלים את תהליך חקיקת הבזק שקידמה הממשלה סביב הנושא.


דוד ביטן ובנימין נתניהו (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות)
"נתניהו לא ידע על החלטת הכונס" | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

בדיון הלילי, שהתארך עד לפנות בוקר, דנה הכנסת בהסתייגויות האופוזיציה שהגדירה את התיקון לחוק כ"פגיעה חמורה בדמוקרטיה". יו"ר הקואליציה ח"כ דוד ביטן, משגם עמד בראש הועדה המשותפת לתיקון חוק תאגיד השידור הציבורי, סיכם את הדיון והגדיר את הביקורות על תהליך החקיקה והעברת התיקון כ"התבכיינות". לדבריו, "הצעת החוק לא הייתה פשוטה מבחינה משפטית. התהליך היה תקין, תיקנו את החוק בהתאם לתגובות הציבור".

יו"ר הקואליציה התייחס גם להפסקת השידורים המיידית של מהדורת "מבט" של רשות השידור, שהעלתה ביקורות רבות על דרכי הפעולה של הממשלה. "נתניהו לא ידע על החלטת הפסקת השידורים. כונס הנכסים החליט על כך לבד", טען ביטן והוסיף כי ההחלטה נבעה מבעיה שהציג בפניו מנכ"ל התאגיד בזמן דיוני הועדה. "הוא אמר שלא יוכל לקלוט 500 עובדים מרשות השידור ביום אחד, זה יפריע לו לעלות לשידור ב-15 לחודש", כך לדבריו.

אתמול הגיב דוד האן במכתב לעובדי רשות השידור בו הסביר את החלטתו להיעתר לבקשת תאגיד השידור "כאן". במכתב, כונס הנכסים הסביר שלוח הזמנים דחק בו לקבל את ההחלטה, זאת מכיוון שנותרו לתאגיד רק שלושה ימים על מנת להיערך לתחילת השידורים. "נעניתי בלב כבד לבקשה", כתב האן. "משיקולי אחריות מקצועית לשם הבטחת רצף השידור הציבורי כבר בשבוע הבא".