הממשלה בעת הקמתה (צילום: חיים צח / לע"מ)
הממשלה בעת השבעתה | צילום: חיים צח / לע"מ

ארבעה חודשים לאחר תחילת 2017, מפרסמים היום (חמישי) משרדי הממשלה ויחידות הסמך את נתוני העמידה ביעדים לשנת 2016. "בפתח שנת 2016 הבטחנו למסור לאזרחי ישראל דיווח מהימן על מדדי העשייה המרכזיים", הזכיר ראש הממשלה נתניהו. "לא את כל היעדים אפשר להגשים בשלמות בתוך זמן קצר, אבל איננו מרפים מן המטרה". לקריאת המסמך המלא לחצו כאן.

עדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"החזון שלנו לפיתוח מדינת ישראל ושגשוגה מחייב רמת שירות גבוהה, יכולות עשייה מוכחות, ביסוס המשק וקידום הצמיחה", המשיך נתניהו. ואכן, במסמך מצוינת שורת הישגים של הממשלה בשנה החולפת - אולם גם יעדים רבים שטרם הושגו. המשרדים המצטיינים בשנת 2016 היו משרדי הבריאות, החינוך והתיירות.

עדיין יותר מדי הרוגים בכבישים (צילום: אלון קוצ'י תיעוד מבצעי מד"א)
עדיין יותר מדי הרוגים בכבישים | צילום: אלון קוצ'י תיעוד מבצעי מד"א

בין היעדים שלא הושגו ניתן למנות את בלימת העלייה במספר ההרוגים בתאונות דרכים, וזאת חרף העלייה בהשקעה בבניית כבישים ומחלפים חדשים. בנוסף, לא הצליחה הממשלה להגדיל את מספר היהודים שבוחרים לעלות לישראל.

אחת הסוגיות הבולטות במסמך הינה התמודדות משרד האוצר עם מחירי הדיור המאמירים, והניסיון לבלום אותם. בשנת 2016 קבעה הממשלה יעד שאפתני של תחילת בניית 60 אלף יחידות דיור חדשות, אולם על פי הערכה מעודכנת של התאחדות בוני הארץ, החלה בנייתן של 54 אלף יחידות דיור בלבד. חרף העובדה שיעד לא הושג, עדיין מדובר בכ-4,000 יחידות דיור יותר מאלו שהחלה בנייתן בשנת 2015.

מנוף, בנייה, נדלן, עגורן (צילום: 123RF, חדשות)
בונים יותר, אבל לא מספיק. אילוסטרציה | צילום: 123RF, חדשות

יעד נוסף שלא הושג במסגרת המאבק ביוקר הדיור הינו שיווק דירות מוזלות במסגרת מיזם "מחיר למשתכן", מיזם הדגל של משרד האוצר. מנתוני משרד הבינוי והשיכון הוגדרו 15 אלף זכאים לרכישת דירה מוזלת - אולם רק 6,343 מהם, כלומר פחות מחצי, מימשו זכאות זו במסגרת המיזם.

(אילוסטרציה), למצולמים אין קשר לנאמר (צילום: חדשות 2)
עלייה בתוצאות מבחני המיצ"ב | צילום: חדשות 2

משרד שדווקא מצוין לטובה במסמך הינו משרד החינוך, שבשנה החולפת הצליח להשיג את מרבית היעדים שהוגדרו לו, ובראשם העלאת שיעור הזכאים לתעודת בגרות. מנתוני המשרד עולה כי בעוד שבשנת תשע"ה היו זכאים לתעודת בגרות רק 65.5% מבין מסיימי כיתה י"ב, בשנת הלימודים תשע"ו עלה הנתון ל-66.1%.

בנוסף, במהלך אותה שנת הלימודים חלה עלייה במספר מסיימי לימודי המתמטיקה ברמת לימוד של חמש יחידות לימוד. כמו כן, ממוצע הישגיהם של תלמידי כיתות ה' ו-ח' במבחני המיצ"ב עלה בכל התחומים שנבדקו.