פחות משעה לאחר שהציג את תנאיו לכניסה לממשלה, יו"ר ישראל ביתנו זומן לפגישה עם ראש הממשלה: נתניהו התקשר לח"כ ליברמן ותיאם איתו פגישה היום בשעה 16:00, במטרה לדון עמו בתנאים להצטרפות לממשלה - זאת עקב דבריו של ליברמן מוקדם יותר, לפיהם אם תוצע לו ולמפלגתו הצעה רצינית - יש על מה לדבר. בתגובה הודיע יו"ר המחנה הציוני ח"כ יצחק הרצוג, כי ימסור בעוד כשעה הצהרה לתקשורת.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"אנחנו לא פוסלים ומעולם לא פסלנו כניסה לממשלה בתנאים מסוימים", הצהיר ליברמן. "אין פה עניין אישי וכל הסוגיות הפרסונליות לא רלוונטיות. אם נקבל מענה לסוגיות המרכזיות שדיברנו עליהן, יש על מה לדבר".

"מאז ועד היום", הבהיר ליברמן, "שמעתי הרבה פעמים בתקשורת שהועברו הצעות. אני קורא בתקשורת שהוצעו לנו תיקי הביטחון, הקליטה, חוק עונש מוות למחבלים - אבל למעשה לא שמענו שום דבר רשמי. יש הרבה מתווכים מטעם עצמם כולל כמעט כל שרי הליכוד ושרי הבית היהודי. אבל אם זה נכון שזה מה שהציעו לנו, זו הצעה מכובדת ויש על מה לדבר".

"נתניהו מלבה את השנאה" (צילום: רויטרס)
הרצוג יהיה זה שייכנס לממשלה? | צילום: רויטרס



ליברמן הבהיר כי "לא ינהל משא ומתן במחשכים ובפגישות סודיות. הכל גלוי ופתוח ועל השולחן תוך שקיפות מלאה. ראש הממשלה מכיר את הטלפונים שלי ואם יתקשרו ויעבירו מסר ישיר על בסיס כל מה ששמענו בתקשורת ולא רק הדלפות בעילום שם שבאות להלבין את כניסת מפלגת העבודה, אז יש על מה לדבר".

"ברור לנו שלא נקבל 100% מהדרישות, אבל נדרוש לראות את התמהיל הסופי של מה שנקבל - ועל בסיס זה נקבל החלטה האם להיכנס לממשלה או לא", הוסיף ליברמן.

נתניהו וליברמן, ארכיון (צילום: Miriam Alster/FLASH90, חדשות)
יחזור לשבת לצד נתניהו? ליברמן | צילום: Miriam Alster/FLASH90, חדשות

בימים האחרונים קראו בכירים בליכוד לליברמן להצטרף לממשלה ולא להישאר באופוזיציה. הבכירים טענו כי התעקשותו של ליברמן שלא להצטרף לממשלה עלולה להוביל לאובדן של שישה מנדטים מכוחו של המחנה הלאומי.  מנגד הבהיר ליברמן שמדובר בספינים מבית היוצר של נתניהו שכל מטרתם היא להכשיר את צירופו של הרצוג לממשלתו.

השר זאב אלקין קרא לראש הממשלה לבדוק ברצינות את האפשרות לשלב את ליברמן בממשלה - במקום הרצוג: ״אני קורא לפתוח במשא ומתן מואץ עם ישראל ביתנו. עדיף לבנות ממשלה יציבה של המחנה הלאומי בהתאם למה שהבטחנו לבוחר, מאשר ללכת להקמת ממשלת אחדות מדומה, שלא תהיה יציבה וגם תפגע בליכוד ובמחנה הלאומי ובכלל באימון הציבור הישראלי במערכת הפוליטית.״