יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג מספק הסברים לרצונו לקדם את המגעים לכניסה לממשלת נתניהו: בסרטון שפרסם בחשבון הפייסבוק שלו הוא אמר כי "נאומו של הנשיא א-סיסי היום במצרים הוא נאום שאני מגדיר היסטורי ופורץ דרך". במקביל, נמשכת ההתנגדות העזה בתוך שורות המחנה הציוני להצטרפות לממשלה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"הדרמטיות של הנאום נובעת קודם כל מהפרטנות שבה הוא מפרט מה הוא רוצה לעשות, ומהעובדה שהוא מאתר הזדמנות אזורית נדירה שלא הייתה כמוה", המשיך הרצוג. "כשדיברתי על ההזדמנות הזאת לפני כמה ימים, ידעתי מה אני אומר".

הרצוג אף הוסיף כי "אני חושב שיש כאן הזדמנות שאסור לנו להפנות לה עורף ולדעת לנסות למצות אותה ולהבין האם ממשלת ישראל וראש הממשלה מוכנים למצות את ההזדמנות הזאת כדי למנוע עוד סבבים של שפיכות דמים".

עבד אל פתאח א-סיסי (צילום: רויטרס, חדשות)
"נאום היסטורי". א-סיסי | צילום: רויטרס, חדשות

ראש הממשלה נתניהו וא-סיסי מנהלים שיחות טלפון על בסיס שבועי כבר תקופה ארוכה. גורמים בסביבתו של הרצוג אמרו הערב כי הם מקבלים מסרים מקואליציה אזורית כבר זמן רב, מסרים לפיהם מהלך מדיני עשוי להיות בפתח. אותם גורמים מדגישים כי כדי לממש את המהלך צריך לשנות את הרכב הממשלה.

כעת ניתן רק להעריך מי יהיו בני בריתו של הרצוג בתוך מפלגתו: חבר הכנסת איתן כבל נחשב זרוע חזקה בדחיפה לאחדות. חברת הכנסת מירב מיכאלי טוענת כי היא נגד המהלך, אך לא מבהירה חד משמעית שלא תשב בממשלה, וכך גם חיליק בר. איתן ברושי הוא התומך הפומבי היחיד באחדות. חברי הכנסת רויטל סוויד, נחמן שי, מנואל טרכטנברג ואיילת נחמיאס ורבין, גם הם חלק מהמיעוט עליו סומך הרצוג. נחמיאס ורבין צייצה בתגובה להערכות הללו בחשבון הטוויטר שלה כי לא תיקח חלק בקואליציה.

המשענת של הרצוג (צילום: חדשות 2)
יתמכו בכניסה לממשלה? | צילום: חדשות 2

בתוך כך, הנשיא המצרי עבד אל פתח א-סיסי ספג ביקורת קשה בעקבות נאום הפיוס שלו. מנהיג מפלגת אל-פדילה האסלאמית המצרית, מחמוד פתחי אמר כי "נאומו של סיסי היום אינו רק נאום של בגידה וריגול עבור הציונים אלא גם הכרזת מלחמה על העם המצרי".

בהכנת הידיעה השתתף ירון שניידר