אילוסטרציה, למצולמות אין קשר לכתבה (צילום: נתי שוחט / פלאש 90, חדשות)
"כלום לא הופך נשים לפגיעות יותר" | צילום: נתי שוחט / פלאש 90, חדשות

סערת גיוס הנשים לצה"ל: בעקבות תיעוד חדשות 2 של רבנים הקוראים לנשים לא להתגייס, אמר ח"כ מיקי זוהר (הליכוד) בריאיון ל-101.5 FM שלא היה רוצה שבתו תסבול מצניחת רחם או בעיות ברכיים "כפי שקורה לבחורות רבות שמשרתות בקרבי". פנינו לרופאים מומחים על מנת לבדוק האם יש אמת בדברים. "אין שום דבר אצל נשים שהופך אותן ליותר פגיעות", אמר ד"ר רמי מושנוב מנהל תחום רפואת נשים באסותא לחדשות 2 Online.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

גם בכנס הרבנים שתועד הוזמנה טל גלר, חוזרת בתשובה ששירתה בעבר כקצינה במחנה 80, ש"הבהירה" כמה הגיוס מסוכן. "לי לקח 3 שנים וחצי להיכנס להיריון, שהלכתי לאיזה מישהו אמר לי 'איך את רוצה להכנס להיריון הרחם שלך לא במקום'". על הטענה שלה ושל ח"כ זוהר עונה מושונוב: "אין שום פעילות גופנית שמישהי יכולה לעשות והיא תגרום לפצע ברצפת האגן, כזה שיגרום לצניחה".

הרופא הבכיר הביא כדוגמה נשים שמתאמנות בחדרי כושר באימונים אינטסיביים שלא נגרם להם נזק. "גם אלה שעושים את הפעילות הכי מאומצת, אם הן צעירות ולא עברו לידות או דברים שעלולים לגרום לנזק לרצפת האגן", אמר. "לאותן נשים לא תהיה שום צניחת רחם".

"האמירה הזו היא אמירה של חוסר ידע וחוסר הבנה ברפואה", השיב מושנוב לטענות. "צניחת הרחם היא תופעה יחסית שכיחה אבל רק אחרי לידות. הדברים האלה הם די אינדיבידואלים ולבוא לומר בצורה גורפת שבגלל מאמץ גופני כזה או אחר זה סוג של אי הבנת האנטומיה".

אין תמונה
ח"כ מיקי זוהר: "לא רוצה שבתי תסבול מצניח

מושונוב גם נשאל האם הסכנה לבריאותה של חיילת קרבית גדולה יותר מזו של חייל. "חד משמעית לא", ענה. "אם זה גבר או אישה שנמצאים במהלך קרב הם יכולים להיפגע באותה מידה. הן לא רואות פחות טוב, הן לא מגיבות פחות טוב ואלה סוג של מיתוסים שאני מקווה שיעברו מהעולם".

המתגייסים החדשים של נובמבר. ארכיון (צילום: IDF Spokesperson/Flash90, חדשות)
"סינון, הכנה, מניעה וטיפול זה הפתרון" | צילום: IDF Spokesperson/Flash90, חדשות

ד"ר אייל עמר, רופא בכיר בחטיבה האורתופדית ומומחה לרפואת ספורט בבית החולים איכילוב, אמר לחדשות 2 Online שאמנם נשים נפגעות יותר, בין היתר גם בברכיים, אך השוני הוא קטן: 27% מהנשים נפצעות במהלך השירות הצבאי אל מול 18% מהגברים. "כל המחקרים מראים שהפתרון הוא מניעה והכנה מוקדמת", אמר.

עמר גם הוסיף כי התאמת סרגל המאמצים לא פוגעת בכשירות צה"ל כי גם גברים מגיעים ברמות כושר שונות. "למה בנים לא נפצעים בברכיים?", הוסיף עמר והדגיש שגם גברים שמגיעים בכושר לקוי חשופים לפציעות. "אתה לא יודע איזה הכנה כל אחד עשה ובאיזה כושר הוא מגיע. סינון, הכנה, מניעה וטיפול זה הפתרון".

"לא רוצה שהבת שלי תסכן את בריאותה"

בריאיון לרדיו 101.5 FM אמר זוהר שאי אפשר להוריד את הרמה הצבאית כדי לאפשר לנשים להתגייס לחטיבות הקרביות. "אני חושב שזה דבר לא נכון, לצערי הרב", אמר. "גבר נולד שונה מאישה, ואישה יש לה יתרונות שאין לגבר, לגבר יש יתרונות שאין לאישה, ככה הקדוש ברוך הוא ברא אותנו, ואנחנו צריכים פשוט לקבל את זה".

"העניין הוא שאני לא הייתי רוצה שהבת שלי תסכן את בריאותה באופן קיצוני כדי לשרת ביחידה קרבית", הוסיף זוהר. "אם יש לה את היכולת הפיזית לשרת ביחידה קרבית, אין לי שום בעיה עם זה. אבל אם אין לה את היכולת הפיזית, כמובן שאני הייתי אומר לה לא לשרת בשירות קרבי כי אני לא רוצה שהבת שלי מחר בבוקר, תהיה לה נפילת רחם, או בעיות ברכיים, מה שקורה לבחורות רבות שמשרתות בשירות קרבי, כי הדבר הוא לא חכם ולא נכון".