השרים אישרו את רפורמת הקנאביס
הצעת החוק של השר לביטחון הפנים גלעד ארדן ליישום מדיניות אי ההפללה עברה בוועדת השרים לחקיקה. על פי ההצעה לא ייפתח הליך פלילי בשתי הפעמים הראשונות נגד מי שנתפס על החזקה או שימוש בקנאביס. ארדן: "הדגש יעבור מההליך הפלילי לקנסות"


הצעת החוק של השר לביטחון הפנים גלעד ארדן ליישום מדיניות אי ההפללה של משתמשי קנאביס עברה היום (ראשון) בוועדת השרים לענייני חקיקה. על פי הצעת החוק המשטרה לא תפתח בהליך פלילי בעבירה הראשונה והשניה של החזקה או שימוש בקנאביס.
"הצעת החוק שעברה בוועדת שרים לענייני חקיקה תאפשר לנו לממש את המדיניות החדשה", אמר השר ארדן. "הדגש יעבור מההליך הפלילי לקנסות, חינוך, הסברה וטיפול".

במקום ההליך הפלילי נקבע קנס שגובהו 1,000 שקלים בעבירה ראשונה ו-2,000 שקלים בעבירה השנייה. על פי המתווה החדש, אדם שהחזיק או השתמש בקנאביס לצריכה עצמית בפעם השלישית, עומד בדרישות החוק ונמצא מתאים לכך, יופנה להליך סגירת תיק בהסדר מותנה.
אדם שהחזיק או השתמש בקנאביס בפעם הרביעית, יופנה להליך פלילי. על פי מדיניות האכיפה שאישרה הממשלה, המשטרה תתמקד בשימוש במרחב הציבורי.
