צפו בסיפורים המעניינים של 3.9 לאורך השנים (צילום: פלאש 90, חדשות)
דרעי. "לא הכל זה פוליטיקה" | צילום: פלאש 90, חדשות

שר הפנים אריה דרעי תקף היום (שני) את האופוזיציה על אי-נכונותה לקזז את חבר הכנסת יהודה גליק חרף מות אשתו. "האם זהו המסר שאנחנו רוצים להעביר? אני משתומם על חוסר האנושיות", אמר. "תתעשתו, פוליטיקה זה לא הכל - ההצבעה תעבור בכל מקרה, אל תהפכו את הוויכוח למפגן של חוסר אנושיות".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

השר התייחס בדבריו גם לחוק המרכולים עצמו. "הציבור החרדי יושב במשך שנים בממשלות, ובממשלה הזאת שבה אנחנו לשון מאזניים בפועל, ולא הבאנו עד היום חוק שמשנה את המצב הקיים", הזכיר. "ועדיין, יש לנו קצת אחריות לצביון היהודי של המדינה".

"ציבור שומרי השבת והמסורת נמצא כל העת במגננה מול הכרסום ההולך וגדל בשטח", המשיך השר. "בלי החוק הזה, נהיה עדים לשיטפון אדיר של חנויות ובתי עסק שייפתחו בשבת ויהפכו את היום הקדוש הזה ליום שופינג. אנחנו בדרך לשם, ואם חלילה זה יקרה כולנו נבכה ונתגעגע. כמה עצוב יהיה שהעם היהודי, שהנחיל לעולם את יום המנוחה, יאבד את זה".

"חוק המרכולים יבוטל" (צילום: חדשות)
צילום ארכיון. "ההצבעה תעבור בכל מקרה" | צילום: חדשות

אם חוק המרכולים אכן יעבור, השר דרעי יוכל להתנגד לחוקי עזר של עיריות ומועצות שנוגעים לפתיחת עסקים בשבת. "הסכמת שר הפנים לפתיחת וסגירת עסקים בימי מנוחה תינתן רק אם פתיחת העסקים כמוצע בחוק העזר נדרשת כדי לספק צרכים שהם, לדעת שר הפנים, צרכים חיוניים", נכתב בהצעה.

על פי הצעת החוק, המונח "עסקים" יחול על חנויות אך לא על מסעדות, בתי קפה, בתי תה, בתי משקה ו"כל מקום אחר שבו מכינים או מגישים מאכלים או משקאות לצריכה במקום". גם מקומות של "עינוג ציבורי" לא ייכללו בחוק, כדי לשמר את הסטטוס קוו. היועץ המשפטי של משרד הפנים קבע כי אין מניעה משפטית להעלאת הצעת החוק, וכך גם היועץ המשפטי לממשלה.

"אנחנו רוצים למנוע את הפיכת השבת ליום המסחר הלאומי", אמר השר דרעי בעבר בהתייחס לחוק, והוסיף שלמרות שהשבת קדושה, אי אפשר לסגור את המרכולים בתל אביב. "אנחנו רק רוצים שמה שהיה הוא שיהיה, ושבעקבות פסיקת בג"ץ בעניין המרכולים בתל אביב, לא ייפתחו כעת מרכולים בשבת ברחבי הארץ ויתקיים מסחר כמו בפריז, ניו יורק או לונדון".