נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין הביע הבוקר (ראשון) זעזוע מהתקרית שאירעה אמש מחוץ לבית הכנסת של היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט. בציוץ בעמוד הטוויטר שלו כתב ריבלין כי ההמתנה מחוץ לבית הכנסת היא פגיעה קשה בזכויות הפרט ובכללי ההגינות הבסיסיים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"הזדעזעתי עמוקות מאירועי אמש בפתח תקווה", פתח הנשיא. "למנוע מאדם להתפלל לעילוי נשמת אמו עד אשר יידרש לחילוץ בסיוע של מאבטח? זוהי רמיסה גסה של זכויות הפרט, חופש הדת, ובעיקר - של כללי ההגינות הבסיסיים שבין אדם לחברו".  

התמונות של קומץ המפגינים שהגיעו למחות מחוץ לבית הכנסת בו התפלל היועמ"ש מנדלבליט עוררו סערה גם במערכת הפוליטית, עוד בטרם התייחס הנשיא לאירוע. מימין ומשמאל גינו את החלטת המפגינים  - שגרמה למנדלבליט להימלט מהמקום, זאת למרות שלא הספיק להגיד קדיש על אמו שנפטרה.

שר הביטחון אביגדור ליברמן אמר כי "יתביישו המפגינים שחצו את גבול האנושיות וגרמו ליועמ"ש לוותר על קדיש יתום. אני בעד הזכות הדמוקרטית להפגין אבל הדרך שבה המפגינים נהגו אינה דרך ארץ". שרת המשפטים, איילת שקד, הוסיפה כי "לצערי אני רואה שזה נדרש, אז הנה כלל אצבע למפגינים בפתח תקווה. כשאתם מגלים שבשם חופש הביטוי אתם מונעים מיהודי לומר קדיש על אמא שלו - זו כבר לא דמוקרטיה. זו בריונות אלימה".

המחאות בפ"ת. ארכיון (צילום: חדשות 2)
הפגנות בפ"ת נגד היועמ"ש, ארכיון | צילום: חדשות 2

גם בשמאל מיהרו לגנות: "אני מגנה בתוקף את קבוצת הקיצונים שהגיעה היום אל בית הכנסת בו מתפלל היועץ המשפטי מנדלבליט וניסתה למנוע ממנו לומר קדיש על אמו", אמר יו"ר המחנה הציוני אבי גבאי. "אין קשר בינם לבין דאגה לשלטון החוק. להיפך".

גם ח"כ איציק שמולי גינה את האירוע ואמר כי "גם במחאה סופר לגיטימית יש מעשים לא לגיטימיים. בושה!". גדעון סער כתב בחשבון הטוויטר שלו: "רדיפת אביחי מנדלבליט עד בית הכנסת אליו הגיע לומר קדיש על אמו: שפל חדש של חוסר אנושיות. דוחה ועצוב". ח"כ דודי אמסלם כתב בחשבון הטוויטר שלו כי בזמן שמנדלבליט אומר קדיש על אמו, עומדים וצועקים מחוץ לבית הכנסת מפגינים אטומי לב וחסרי אנושיות. "אין גבול לשנאה ולאובססיה להפלת שלטון נתניהו", תקף. "הם לא באו במקרה, מישהו שלח אותם, בושה".