מאבק פוליטי? ברקת וכחלון (צילום: ראובן קופיצ'ינסקי, פלאש 90)
כחלון וברקת. סכסוך מתמשך | צילום: ראובן קופיצ'ינסקי, פלאש 90

הקרב בין משרד האוצר לעיריית ירושלים, ובין השר כחלון לראש העיר ברקת ספציפית, ממשיך להחריף: אחרי שברקת איים היום (שני) בתכנית קיצוצים נרחבת שתכלול פיטורי אלפי עובדים, האוצר הביע דרישה למנות לעירייה חשב מלווה כדי לבחון שתקציבי העיר מנוהלים באופן ראוי.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

במכתב ששלח הממונה על אגף התקציבים באוצר לשר הפנים אריה דרעי, ציין שאול מרידור את הדרישה, בטענה כי ההשקעה התקציבית בעיר לא נושאת פרי. "בעוד שברשויות מקומיות אחרות חלה עלייה באיתנות הכללית של הרשות חרף השקעה תקציבית נמוכה באופן משמעותי, נראה כי ההשקעות השוטפות בעיריית ירושלים אינן נושאות פרי, השירות לתושב אינו משתפר והמצב הסוציו-אקונומי של תושבי העיר ירד", כתב מרידור.

עוד המשיך מרידור וכתב כי "לאור החשיבות הרבה שאנו רואים בשקיפות הציבורית, פיקוח ובקרה אפקטיביים וניהול יעיל של כספי ציבור, ולאור החובה לוודא כי התמיכה הממשלתית המועברת לעיריית ירושלים אכן מגיעה לתושבי העיר ולרווחתם, ובהמשך להודעת ראש העיר כי הוא עומד בפני פיטורי עובדים, נבקש כי תשקול להפעיל את סמכותך לפי פקודת העיריות ותמנה לעיריית ירושלים חשב מלווה".

מרידור ביקש בסיום דבריו שמשרד הפנים לא יאשר את תקציב עיריית ירושלים לשנת 2018 עד להצגת חלופות בנושא.

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "בניגוד לטענות האוצר,חברת מקינזי הבינלאומית אשר ביצעה בדיקה יסודית קבעה כי העירייה מתנהלת למופת ולראיה השמירה על איזון תקציבי זה תשע שנים מאז בחירתו של ברקת. אין חולק על כך כי משהו טוב קורה בירושלים וירושלים נמצאת במגמת צמיחה עקבית בתחומי החינוך, התרבות, ההייטק, תשתיות ותיירות.

"ועדיין קיים קיפוח תקציבי היסטורי וירושלמים מקבלים פחות מחצי מתושב תל אביב ו-30% פחות מהממוצע הארצי. מוטב שכחלון יחדל מעיסוק בפוליטיקה עסקנית קטנה ובמקום להסתתר מאחורי פקידי האוצר יסייע לבירת ישראל להמשיך את הצמיחה למען הירושלמים וכל אזרחי ישראל".