ארכיון
ארכיון | צילום:

הכנסת אישרה הערב (שני) בקריאה שניה ושלישית את החוק האוסר על הענקת אשרת כניסה ושהייה בישראל לאזרח זר או תושב קבע הקוראים להטיל חרם על ישראל או נוטלים חלק בחרם כזה. עם זאת, שר הפנים יהיה רשאי להעניק אשרות שכאלה במקרים חריגים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"בשנים האחרונות גוברות הקריאות לחרם על מדינת ישראל", מוסבר בחוק. "נראה כי זוהי חזית חדשה של מלחמה כנגד ישראל". חבר הכנסת רועי פולקמן (כולנו), החתום על הצעת החוק שיזם חבר הכנסת לשעבר ינון מגל (הבית היהודי), בירך על אישור החוק: "אפשר להרגיש גאווה לאומית וגם להאמין בזכויות אדם. אפשר להגן גם על השם והכבוד של מדינת ישראל, וזו לא בושה".

גם חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי) הביע שמחה על אישור החוק, ומתח ביקורת על המתנגדים לו. "יש ויכוח לגיטימי על איך לפתור את הסכסוך - מה שכואב לי זה שבתוך ניהול המחלוקת, אתם מאבדים קצת מהבריאות הטבעית של עם ומדינה", אמר. "אני שומע מהצד השמאלי התנכרות וסלידה מחבלי המולדת שלנו. מה בסך הכל החוק הזה? הדבר הכי טבעי של אדם בריא שאוהב את אוהביו ושונא את שונאיו, שלא נותן את הלחי השנייה".

חבר הכנסת איימן עודה (הרשימה המשותפת) מתח ביקורת על אישור החוק. "הייתי לפני שבועיים בארה"ב, ראיתי שם אלפי יהודים שתומכים בחרם נגד ההתנחלויות", אמר. "אלה אנשים לא נגד המדינה אלא נגד הכיבוש. אני נגד הכיבוש ובעד חרם על התנחלויות, שהן פשע מלחמה וגניבת אדמה של אנשים פרטיים. הכיבוש עוד יעשה מהמדינה מדינה מצורעת בכל העולם", סיכם.

גם חבר הכנסת מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני) מתח ביקורת על החוק החדש. "אני כבר עשר שנים מתמודד עם ה-BDS, והבאתי חלק מהם לארץ כדי להראות להם שהם טועים. מה אתם מציעים? להיכנס לבונקר, נסגור את הדלת ונזרוק את המפתח? אני מתבייש בזה", אמר. "אני שייך לדור שחונך לחתור למגע עם האויב, אנחנו רצינו תמיד להגיע להכרעה מול האויב בשטח שלו. החוק הזה נותן דווקא תחמושת לאויבים שלנו".