שחר של יום חדש? יותר מ-20 שנים חלפו מאז נכנס אהוד ברק לחיים הציבוריים. האם אחרי שכיהן כראש הממשלה, רמטכ"ל, שר הביטחון, החוץ והפנים, יו"ר מפלגת העבודה ומפלגת העצמאות שהוקמה ונעלמה, ברק המחודש - עם הזקן והציוצים התוקפניים בטוויטר - יחזור שוב למגרש הפוליטי? זו השאלה שרבים שואלים בתקופה האחרונה, במיוחד כשהולכים ומתרבים הדיבורים על מערכת בחירות אפשרית שצצה לה באופק - וגם הרמזים מצדו של ברק עצמו.  

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

את דרכו הציבורית החל ברק כשר בממשלת רבין, אחרי קריירה צבאית מפוארת שבמהלכה הפך לחייל המעוטר בצה"ל וגם כיהן כרמטכ"ל. ב-1997 הוא נבחר לראשונה ליו"ר מפלגת העבודה, ושנתיים לאחר מכן היה למועמד היחיד עד היום שהביס את בנימין נתניהו בקלפי ונבחר לראשות הממשלה. אלא שממשלתו לא האריכה ימים ונפלה אחרי פחות משנתיים - שנה ו-244 ימים, ליתר דיוק. מאז ברק בא והולך.  

צופה פני עתיד? (צילום: אריאל חרמוני)
צופה פני עתיד? | צילום: אריאל חרמוני

בשנים שלאחר הפרישה נכנס ברק לעולם העסקי, זאת לצד הרצון המתמיד לחזור לפוליטיקה ולעמדת ההשפעה. הניסיון הראשון שלו לחזור התרחש כבר כעבור שלוש שנים, בשנת 2004 - אז ביקש לשוב ולהתמודד על ראשות מפלגת העבודה - מהלך שלא יצא אל הפועל בסופו של דבר. כעבור שלוש שנים נוספות הודיע ברק שוב על ריצה לראשות המפלגה - והפעם זה הסתיים בהצלחה: ברק שב לכס יו"ר המפלגה אחרי שש שנים.

התפטר מהעבודה - ויצא לעצמאות

זמן קצר לאחר היבחרו, נכנס ברק לממשלת אולמרט וכיהן בה כשר הביטחון. הוא כיהן בתפקיד שנתיים, עד לבחירות 2009 שבהן הנחיל למפלגת העבודה את השפל הגדול בתולדותיה: 13 מנדטים בלבד. למרות הצהרותיו החוזרות והנשנות לפיו הבוחר קבע כי על העבודה להישאר באופוזיציה, הוא נכנס לממשלת נתניהו ונותר בתפקיד שר הביטחון - מהלך שגרר ביקורות רבות כלפי ברק מתוך מפלגתו.

יריבים ושותפים. נתניהו וברק (צילום: רויטרס, חדשות)
פעם אויבים, פעם שותפים. ברק ונתניהו | צילום: רויטרס, חדשות

בינואר 2011 מאס ברק בהתנגדות אליו מבית, והטיל פצצה פוליטית: הוא פרש ממפלגת העבודה יחד עם עוד ארעה ח"כים והקים סיעה חדשה - "העצמאות", עמה המשיך לכהן בממשלת נתניהו בזמן ששמונת חברי העבודה שנותרו פרשו ממנה. כמעט שנתיים לאחר מכן, לקראת מערכת הבחירות, הודיע ברק על פרישה מהחיים הפוליטיים, מה שחיסל למעשה את סיכויי חברי המפלגה החדשה שהקים להיבחר לכנסת הבאה - והוביל להיעלמותה.

הזקן, הסגנון התקיף - והטוויטר

גם לאחר פרישתו זו פנה ברק לעסקים, הפך למרצה מבוקש והשקיע בנדל"ן ואפילו באפליקציה חדשה. לא לקח הרבה זמן עד שברק, שבינתיים אימץ מראה חדש כשהחליט לגדל זקן, התבטא בפומבי בנושאים פוליטיים ותקף בחריפות את ממשלת נתניהו והתנהלותה, בעיקר בנושא המדיני-ביטחוני. בחודשים האחרונים הלכו וגברו ההופעות הפומביות של ברק בדגש על הרשתות החברתיות, שם צייץ ציוצים תקיפים נגד נתניהו וממשלתו.

מה בדיוק הוא מתכנן? (צילום: רויטרס)
מה בדיוק הוא מתכנן? | צילום: רויטרס

מאז ועד היום ממשיך ברק להיות פעיל ברשתות החברתיות ולהתבטא בנושאים פוליטיים, כשהשיא היה הופעה שלו בכנס של מפלגת העבודה שנערך השבוע - לראשונה מאז עזב את המפלגה ב-2011. באותו כנס לא התייחס ברק לשאלות לפיהן הוא מתכוון לחזור לחיים הפוליטיים או אולי אפילו להתמודד לתפקיד יו"ר מפלגת העבודה. אבל יש שיטענו שברק כבר החליט, ורק מחכה לראות מה תהיה המסגרת הנכונה מבחינתו לחזור לחיינו. בינתיים, הוא סופר את הציוצים מחדש בטוויטר - וממתין.