חילופי ההאשמות בקבינט (צילום: רויטרס, נעם משקוביץ)
שוב 2014: קרבות בין בנט לנתניהו ויעלון | צילום: רויטרס, נעם משקוביץ

בזה אחר זה עלו אתמול (שלישי) חברי האופוזיציה לבמה בכנס ה-INSS ומתחו ביקורת קשה על התנהלות הממשלה. אבל, מי שגנב את ההצגה הגיע דווקא מהספסלים הקדמיים בממשלה, חבר הקבינט ושר החינוך נפתלי בנט. "לא הקיפאון המדיני הוא האיום המרכזי, אלא הקיפאון המחשבתי שלנו", טען השר וסיים חודשים ספורים של יחסים סבירים בממשלה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

תחילת 2016, והיה נראה כאילו קיץ 2014 חזר לביקור. אז, במהלך מבצע "צוק איתן", התגלו הוויכוחים בתוך הקבינט ושוב היה זה בנט שתקף את המדיניות של יעלון ונתניהו. "אני רואה קבינט שצריך להיות תוסס, אני לא חותמת גומי של שר הביטחון", אמר אז יו"ר הבית היהודי וקומם עליו את יעלון ונתניהו.

הראשון לענות לבנט בסיבוב הנוכחי בקרב האגרוף, היה שר הביטחון יעלון שאמר מעל במת הכנס: "יש מי ששומעים רעיונות שונים בדיוני קבינט, מנכסים אותם לעצמם ויוצאים החוצה בסיסמאות ובביקורת על הממשלה". יעלון הקפיד להזכיר שזו לא הפעם הראשונה שהשר בנט מתנהג בצורה כזו ואמר שגם בימי "צוק איתן" הוא נהג לעשות כך.

יעלון המשיך במתקפה, מבלי לציין את שמו של בנט, ותקף: "מדיניות או מערכה צבאית לא מנהלים בסיסמאות. זאת תרבות שלטונית רעה, חסרת אחריות, ילדותית". שר הביטחון המשיך ואמר כי הוא מצפה לשמוע ביקורות כאלו מהאופוזיציה אבל מסתבר שגם בקואליציה יש כאלו "שמאשימים אותנו ולא את האויב - אבל הם רודפים אחרי לייקים".

אחרי יעלון עלה לזירה ראש המשלה נתניהו, שכאילו העתיק את דבריו מימי קיץ 2014. אז נתניהו תקף את בנט ואמר: "אני מצפה מאחרים להיות אחראיים ולא לזרוק מלל וססמאות". הפעם הוא התאים את הדברים לשנת 2016.

"כנראה שיש מי שעדיין לא הבין את ההבדל בין להיות שר בקבינט לטוקבקיסט באופוזיציה", מסרו מסביבתו של ראש הממשלה. "בנט החליט לקושש קולות על ידי הפרחת סיסמאות וניגוח פופוליסטי של הממשלה בה הוא חבר".

הסיבה לכך ששר החינוך מחליט להיכנס שוב לזירה מול נתניהו ויעלון נעוצה בסקרים שערכו כמה מפלגות ולפיהם ישנו כרסום משמעותי באמון בנתניהו ויעלון כסמכות הביטחונית. מי שלרוב מאוכזב בנושא הזה פנה ימינה ואל הקהל הזה כיוון שר החינוך.