מתחזקים. נתניהו ולפיד (צילום: רויטרס)
מתחזקים. נתניהו ולפיד | צילום: רויטרס

נתניהו והליכוד שומרים על כוחם, יש עתיד מתחזקת: סקר חדש של ערוץ הכנסת ומכון "פאנלס פוליטיקס" שפורסם היום (שלישי) מעלה כי לו הבחירות היו נערכות היום, מפלגת הליכוד בראשות נתניהו הייתה הגדולה בכנסת עם 24 מנדטים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מיד אחריה בסקר, המחנה הציוני של הרצוג ולבני, שזוכה ב-23 מנדטים. תמונה זו משקפת את המאבק הצמוד בין המפלגות כפי שהוא בא לידי ביטוי בסקרים מאז הכריזו ראשי העבודה והתנועה על ריצה ברשימה משותפת בבחירות.

תומך במתווה לא בפרוצדורה, ליברמן (צילום: יוסי זילברמן, חדשות 2)
מתאושש קלות. ליברמן | צילום: יוסי זילברמן, חדשות 2

הבית היהודי של בנט היא המפלגה השלישית בגודלה בישראל על פי הסקר - וזוכה ב-15 מנדטים. אחריו בדירוג, יש עתיד של יאיר לפיד, שרושמת התאוששות קלה וזוכה ב-12 מנדטים - זאת לאחר שקיבלה מספר מושבים חד ספרתי בכמה סקרים גדולים שפורסמו לאחרונה.

מפלגתו החדשה של משה כחלון, שכלל חבריה עדיין לא נחשפו וגם לא המצע שלה - זוכה בסקר ל-8 מנדטים, בדומה ליהדות התורה. ישראל ביתנו של ליברמן, למרות פרשת השחיתות שבה מעורבים לכאורה ראשיה ואחרי הצטרפותו של העיתונאי שרון גל, מתאוששת מעט מהסקר הקודם שנערך בערוץ - ועולה מ-5 ל-7 מנדטים.

יישב שוב על ספסל הנאשמים? (צילום: פלאש 90, חדשות)
6 מנדטים אחרי ה"פרישה". דרעי | צילום: פלאש 90, חדשות

ולמפלגה נוספת שנמצאת במשבר, ושומרת על כוח מסוים במפה הפוליטית: ש"ס בראשותו של דרעי זוכה ב-6 מנדטים. במספר זהה של מנדטים זוכה גם מרצ של זהבה גלאון.

מפלגתו החדשה של אלי ישי, שפרש מש"ס, לא עוברת את אחוז החסימה - בדומה לקדימה בראשות שאול מופז, שטרם החליט אם הוא חובר למפלגה גדולה בגוש המרכז-שמאל. במידה ויתרחש איחוד בין הסיעות הערביות, הן יזכו להכניס 11 חברי כנסת למשכן אחרי ה-17 במרס.