שעות ספורות לאחר פרסום דוח מבקר המדינה על הוצאות מעון ראש הממשלה, פרקליטות המדינה מבהירה הערב (שלישי) כי החומר הועבר לעיונה והוא "נבחן כעת כמקובל בידי הדרגים המקצועיים בפרקליטות המדינה, על כל היבטיהם".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

במשרד המשפטים הדגישו כי החומר שהועבר לעיון הפרקליטות כולל את דוח המבקר שפורסם אחר הצהריים, וגם "חומרים נוספים" שהוגשו למשרד לפני כשבועיים - בהם הנתונים אודות פרשת רהיטי הגן ופרשת הבקבוקים. לאחר בחינת החומרים הם יועברו להחלטת היועץ המשפטי לממשלה. עד מועד הבחירות אמור וינשטיין להחליט האם יש לפתוח בחקירה פלילית באחת או יותר מהפרשות.

לקריאת הדוח המלא

דוח מבקר המדינה שהתפרסם מוקדם יותר היום חשף את היקף התקציב שהוקדש לעבודות תחזוקה וניקיון במעון הרשמי ואף לרכישות ריהוט חדש למבנה. הדוח אמנם מאשר כי המבנה במצב ירוד, אך לרשות משפחת נתניהו עמדו סכומים רבים לקניית ריהוט, עבודות תחזוקה וניקיון ואף שיפוץ - כמו גם תקציב הזמנות אוכל בהיקף חריג למרות העסקת מבשלת.

מעון ראש הממשלה בירושלים (צילום: נתי שוחט, פלאש 90, חדשות)
מעון ראש הממשלה הרשמי | צילום: נתי שוחט, פלאש 90, חדשות

הדוח המלא אינו כולל פירוט על פרשת מחזור הבקבוקים, מכיוון שהמידע בנושא הועבר למשרד היועץ המשפטי בשל חשש לפלילים. עם זאת, ציין המבקר, אין להקל ראש בפרשה זו: "למרות שמדובר בדמי פיקדון בהיקף מצומצם, אלה הם כספי ציבור בבחינת 'דין פרוטה כדין מאה'". כמו כן ציין המבקר כי אין נוהל המסדיר את הטיפול במחזור בקבוקים והעברת הפדיון בגינם לאוצר המדינה.

בפרשה אחרת שהעלתה חשש לעבירות פליליות, המבקר אישר כי נרכשו בעבור למעון הרשמי רהיטי גן תואמים שהועברו למעון הפרטי בקיסריה, אך לאחר פרסום המידע הוחזרו הרהיטים למעון הרשמי. "לא מנוהלת רשימת מלאי מסודרת בנושא המתעדת את הרכישות שנעשו ואת רישום הרכוש ומקום הימצאו, אף על פי שמדובר ברכוש המדינה שיש לפקח עליו", הוסיף שפירא.

הוצאות מעונות ראש הממשלה
צילום:

עיקר הדוח עוסק במעון הרשמי ברחוב בלפור בירושלים ובמעון הפרטי בקיסריה, בו לעיתים נערכות פגישות רשמיות ומדיניות. על כן, גם הוצאות המעון מחוץ לירושלים ממומנות מאוצר המדינה, ועבור המעון הפרטי הנוסף - ברחוב עזה בירושלים - המדינה מממנת רק את הוצאות החשמל של ביתן המאבטח והמעלית עבור האבטחה, בהיקף של אלפי שקלים בשנה.

מהדוח של המבקר עולה כי הוצאות הניקיון בשני המעונות עמדה על 75 אלף שקלים בין השנים 2009 ל-2013. "לדעת משרד מבקר המדינה הוצאה זו גבוהה מאוד", נכתב בדוח. הוצאות הניקיון במעון הפרטי בקיסריה עמדו על כ-8,200 שקלים לחודש, "על אף שמר נתניהו ומשפחתו שוהים מרבית ימות השנה במעון הרשמי. לדעת משרד מבקר המדינה, הוצאות אלה מופרזות במידה ניכרת".