בני הזוג נתניהו שיפצו את ביתם הפרטי שבקיסריה בעשרות אלפי שקלים על חשבון המדינה. כך עולה מתחקיר ששודר הערב (שני) בתכנית "עובדה". על פי הממצאים, שכרו בני הזוג קבלן שיפוצים לצורך הערכת הליקויים בווילה המשפחתית טרם מינויו הרשמי של נתניהו לראש הממשלה בשנת 2009, והעבירו את הדוח שהנפיק להם לקופת המדינה – לאחר השבעתו לתפקיד.

רוצים לקבל עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ראשיתו של הסיפור היא מעט אחרי בחירות 2009, לפני כניסתו של נתניהו לתפקיד. בני הזוג שוכרים את בני קרן, שיפוצניק מקרית חיים, לביצוע סדרת עבודות פרטיות בווילה הפרטית שלהם בקיסריה. בשלב הראשון, נדרש קרן למנות את הליקויים בנכס ולהעריך את הנזקים. "כל מה שהיה חיצוני היה במצב על הפנים", מתאר קרן. "ארגזי תריסים ממתכת, הגג בכללותו – הכל שם היה כבר גמור לחלוטין. גם חיפוי האבן החיצוני היה במצב מסוכן. מדובר בנזקים של שמונה שנים לפחות".

"שרה נתניהו אמרה שהמדינה תשלם", הקבלן קר (צילום: חדשות 2)
"שרה נתניהו אמרה שהמדינה תשלם", הקבלן קר | צילום: חדשות 2

בהתאם לנהלים החלים על מעונו הפרטי של ראש הממשלה, המדינה אמורה לממן רק שיפוצים לצורך שמירה על הקיים. במילים אחרות, אם הליקויים היו במקום עוד טרם בחירתו של נתניהו לתפקיד, פירוש הדבר הוא שהמדינה לא אמורה לשלם על תיקונם.

בתור התחלה, מגיש קרן לבני הזוג נתניהו הצעת מחיר ראשונית לביצוע עבודות הגג בווילה בסך 22,000 שקלים. שאר הליקויים שעליהם הצביע – שעלותם גבוהה מזו בהרבה – ימתינו לשלב מאוחר יותר. קרן אומנם מקבל אור ירוק להתחיל לעבוד על הגג, אבל בינתיים נתניהו מושבע לתפקיד ראש הממשלה והדברים משתנים.

"באיזשהו שלב התקשר אליי אדם בשם עזרא, שהציג את עצמו כ'ראש יחידת הבינוי'", משחזר קרן. "היות והוצאתי את הצעת מחיר למשפחת נתניהו, הוא ביקש שאעביר את הצעת המחיר על שם משרד ראש הממשלה. אני סירבתי, נתתי הצעה למשפחת נתניהו, לא הייתי מוכן לעבור למשרד ראש הממשלה".

"נפתלי רצה להישאר אב בית", סיידוף
ביקש לרשום את השיפוצים על משרד רה"מ, סיי | צילום:

מהרגע שקרן מסרב לקבל את כספו מהמדינה, מתחילה הסחבת. "ברגע שסיימתי את עבודתי, הם פשוט נעלמו", הוא אומר. "אף אחד לא דיבר איתי על כסף. כשניסיתי להשיג אותם נתנו לי כל מיני תירוצים. לאחר כחודשיים חזרו אליי, ובאיזשהו שלב נאמר לי: 'הגברת רוצה להיפגש איתך', והגעתי איתה לסגור חשבון".

בשלב הבא מתאר קרן כיצד בפגישה שערכה עמו, הסבירה לו רעיית ראש הממשלה כי המדינה היא זו שצריכה לשאת בעלויות התיקון. "ישבתי איתה ליד הבריכה, ומה היא אומרת? שראש הממשלה מרוויח 13 אלף שקל בחודש ושהוא שכיר ושהם לא עשירים כמו החברים, ואז היא אמרה: 'אז אני אתן לך את זה בשני תשלומים'", הוא נזכר. "ואז היא אמרה לי: 'אני משלמת לך כי הממשלה לא שילמה – אבל המדינה תשלם. הם צריכים לשלם על זה'. כאילו המדינה היא משהו שמנצלים אותה למשהו. הייתי המום מהדיבורים".

בסופו של דבר קרן מקבל את 22,000 השקלים עבור העבודה שביצע ולא חוזר עוד לקיסריה. את שאר הליקויים שזיהה, אלה שהיו שם מזמן, תממן כבר המדינה. במסמך רשמי של משרד ראש הממשלה, מתועד כיצד הסמנכ"ל עזרא סיידוף ואנשי המשרד מאשרים לבני הזוג את המימון עבור תיקון הליקויים שעליהם הצביע קרן, עוד טרם בחירתו של נתניהו לראשות הממשלה; לוחות שיש ב-42,000 שקל, תריסים חלודים ב-6,000 שקלים ועבודות איטום ב-4,000 שקלים – כל מה שבני הזוג נתניהו לא שילמו – 52,000 שקלים ליתר דיוק – שילמנו אנחנו, הציבור.

ממשרד ראש הממשלה נמסר בתגובה: "במעונו הפרטי של ראש הממשלה מתקיימים דיונים ופגישות ומתארחים אישים מהארץ ומחו"ל. לפי הנוהל המדינה משתתפת בהוצאותיו, וכך היה גם אצל ראשי ממשלה קודמים. יש לציין שמשפחת נתניהו משלמת מכיסה עבור הארנונה, הביטוח וכל הוצאות הבריכה".

בשמו של בנימין נתניהו עצמו נמסר בתגובה: "ראש הממשלה ורעייתו פעלו כדין בכול הנושאים שהעליתם. מדובר בחלק ממסע מתוזמן של הכפשות, שקרים ורכילות נגד ראש הממשלה ורעייתו. ברגעים גורליים אלה, ראש הממשלה מתמקד במאמץ לבלימת הסכם הגרעין המסוכן עם איראן".

מפרקליטו של עזרא סיידוף, עו״ד גדי טל, נמסר בתגובה: "כל מה שבוצע, בוצע כשורה. לא אושרו על-ידי מרשי דברים שחרגו מהנוהל ומהחוק".