העליון הכריע: זועבי ומרזל יתמודדו בבחירות (צילום: פלאש 90 אורי לנץ)
זועבי ומרזל, ארכיון | צילום: פלאש 90 אורי לנץ

בית המשפט העליון קבע היום (רביעי) סופית כי ח"כ חנין זועבי (הרשימה המשותפת) ופעיל הימין ברוך מרזל (יחד) יוכלו להתמודד בבחירות לכנסת ה-20. זאת, בניגוד להחלטת ועדת הבחירות המרכזית לפסול את השניים מלהתמודד. ההחלטה התקבלה ברוב של שמונה שופטים מול שופט אחד שהתנגד.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

זועבי בירכה על ההחלטה של בית המשפט העליון. "ציפינו להחלטה עניינית כזו אשר דנה בנושא בראייה משפטית וחוקית", היא אמרה. "זו לא הפעם הראשונה בה מנסים פוליטיקאים לפסול חברי כנסת ערבים מטעמים של גזענות ועניינים פוליטיים".

"ביטול הפסילה שלי היה צפוי כיוון שלא היה לפסילה בסיס משפטי או עובדתי", היא הוסיפה. "אני ערה לכך שהאווירה הגזענית היא זו שיוצרת תדמית רחוקה מהמציאות. עם זאת, אני גם מכירה בעובדה שהמאבק הפוליטי שלנו חורג מגבולות הקונצנזוס המקובל הגזעני, ואף מאתגר אותו. זה התפקיד הפוליטי שלי, אבל זו גם מהותה של הדמוקרטיה".

ליברמן: "ההחלטה - אות קלון על מצח הדמוקרטיה"

מנגד, יו"ר ישראל ביתנו השר אביגדור ליברמן, ביקר את החלטת העליון. "מתן האפשרות לחנין זועבי לכהן שוב בכנסת ישראל היא אות קלון על מצחה של הדמוקרטיה הישראלית, שאינה יודעת לנהוג כדמוקרטיה מתגוננת בעת הצורך".

לדברי השר ליברמן, "החלטת בית המשפט העליון היא מצערת ומקוממת משום שכל מי שעיניו בראשו יודע שזועבי עברה על החוק האוסר על מי שתומך בטרור ובמאבק מזוין נגד מדינת ישראל או שולל את קיומה כמדינה יהודית לכהן בפרלמנט שלה".

"ההחלטה החוזרת ונשנית של בית המשפט העליון לשנות שוב ושוב את החלטת ועדת הבחירות בנוגע לפסילת מועמדותם של ח"כים ערבים שתומכים בטרור נגד ישראל מחייבת לחוקק את החוק מחדש בצורה כזו שבית המשפט לא יוכל לעשות זאת יותר, ו'ישראל ביתנו' תעשה זאת מיד עם כינונה של הכנסת החדשה", הוא סיכם.

בתגובה לכך מסרה זועבי: "לא רק שאין לי רצון להיות בבית הספר של ליברמן, לוין ומרזל, אלא שאני רואה בו בית ספר המחנך לאנטי דמוקרטיה, שנאה והתנשאות אנושית. גם בית המשפט ראה בדבריי ובמעשיי מעשים הכלולים בחופש הביטוי ובתוך מסגרת החוק. אני מקווה שהפסיקה תפתח פתח של הקשבה לדבריי כפי שאני אומרת אותם ולא לדברי ההכפשה השקריים. בית המשפט חשף את הפער העצום בין מה שיוחס לי לבין דבריי כהווייתם".

הרכב מורחב של תשעה שופטים דן אתמול בהחלטה של ועדת הבחירות המרכזית, בזמן שמחוץ לאולם הדיונים התפתחה אתמול מהומה - מספר פעילי ימין הפגינו נגד חברת הכנסת זועבי השנויה במחלוקת.