המימון הגבוה ביותר: בהתנחלויות; ארכיון (צילום: רויטרס)
"זהו טרנספר המוני" | צילום: רויטרס

"שום אופציה לא ישימה, זהו טרנספר של יותר מ-100 אלף יהודים". אנשי ההתנחלויות מגיבים הבוקר (ו') לדיווח שלפיו אבו מאזן לא יתנגד לאפשר למתנחלים להיות אזרחי פלסטין, וכן ש-80% מהמתנחלים יישארו בבתיהם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"זאת הטעיה מוחלטת מצד האמריקנים", קובע בשיחה עם חדשות 2 Online דני דיין, יו"ר מועצת יש"ע לשעבר. "האמריקנים סופרים גם את תושבי השכונות היהודיות בירושלים (גילה ורמות) ולכן 20-25% הם בין 100-150 אלף נפש ועל כן זו הצעה מופרכת שיש לדחות אותה בשתי ידיים". לדבריו, לא הגיוני שמתנחלים יגורו תחת ריבונות פלסטינית כזאת או אחרת: "אני בספק אם אבו מאזן אכן הסכים לזה".

גרשון מסיקה, ראש המועצה האזורית שומרון ותושב אלון מורה אמר כי 20% מההתנחלויות משמעותן 80,000 בני אדם. "זה פי 10 יותר ממפוני גוש קטיף ויותר מתושבי רעננה המונים 70,00 בני אדם", הוא מציין. "מי שמעלה על דעתו שניתן לפנות 80,000 בני אדם מביתם חולם בהקיץ. הגיע הזמן שחברינו האמריקאים ייקחו בחשבון את זכויות האדם של הישראלים כפי שהם יודעים להתחשב בזכויות האדם של הפלסטינים".

דניאלה וייס, לשעבר ראש מועצת קדומים וכיום חברה בתנועה התיישבות נחלה הצטרפה לדברים, והזכירה כי אין לעסוק באפשרויות האלה: "שום אופציה לא ישימה חוץ משליטה ישראלית מלאה".

השליח לשעבר מרטין אינדיק (צילום: AP)
השליח האמריקני אינדיק | צילום: AP

פיצוי ליהודים שעלו מארצות ערב?

על פי הדיווח ב"וושינגטון פוסט", השליח האמריקני לשיחות השלום בין ישראל לרשות הפלסטינית מרטין אינדיק, טוען כי בין 75%-80% מהמתיישבים ביהודה בשומרון יוכלו להישאר במקומם.

במסגרת שיחת ועידה שקיים השליח האמריקני עם מנהיגים יהודים בארצות הברית, הציג אינדיק את עקרונות המסגרת שמגבשים האמריקנים למשא ומתן בין ישראל לפלסטינים. בשיחה ציין אינדיק שהסכם המסגרת, שיוצג בשבועות הקרובים יתייחס לכל סוגיות הליבה שעל הפרק לרבות ירושלים, ענייני הפליטים והסדרי הביטחון.

ניסיון לחדש את הקשר - נתניהו ואבו מאזן (צילום: רויטרס, חדשות)
יגיעו להסדר? נתניהו ואבו מאזן | צילום: רויטרס, חדשות

מהשיחה עולה כי יוזמה נוספת שככל הנראה נבחנת בימים אלו, היא הצעה לפיצוי כספי למשפחות יהודיות שנעקרו מבתיהם ערב הקמת מדינת ישראל. על פי ההצעה, משפחות יהודיות שנאלצו לברוח ממדינות ערב בשנת 1948 יזכו בפיצוי, זאת בתקווה שמהלך מסוג זה יעורר תמיכה ציבורית רחבה בהקמת מדינה פלסטינית.