"הממשל האמריקני יעבוד עם הממשלה הפלסטינית החדשה" - כך מצהיר הערב (ד') מזכיר מדינה האמריקני ג'ון קרי במהלך ביקור נדיר בביירות.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"על סמך מה שאנחנו יודעים עכשיו לגבי הרכבה של ממשלת הטכנוקרטים הזאת, זה שאין בה שרים הקשורים לחמאס. נעבוד איתה לפי הצורך ובאופן הולם ונעריך אותה מדי יום ביומו".

סגנית דוברת מזכיר המדינה, מארי הארף, הבהירה אמש כי לפי העמדה האמריקנית, "ממשלת המעבר לא נתמכת בידי חמאס". היא הדגישה כי הממשלה מורכבת ברובה מאנשים שאינם משויכים פוליטית, ועיקר תפקידם הוא הההכנות לבחירות לפרלמנט.

כמו כן, ציינה הארף כי ראש הממשלה חמדאללה, שני סגניו ושר הכלכלה נשארו בתפקידם - ולכן אין צורך בשינוי הגישה האמריקנית בנושא. "אין לנו קשרים עם חמאס, ולא נספק לארגון שום סיוע", הוסיפה הארף, שאמרה כי הממשלה הפלסטינית החדשה תיבחן לפי מעשיה ולפי עמידתה בכללי הקוורטט.

ככל הנראה, הדברים אינם משמחים את ראש הממשלה נתניהו, ששב ומחה אתמול על ההכרה הבינלאומית בממשלת האחדות. בשיחה עם נשיא צרפת פרנסואה הולנד, שב ראש הממשלה והדגיש כי "אף מדינה לא הייתה מוכנה שארגון טרור יהיה חלק מהממשלה שלה".

"ממשלת האחדות הפלסטינית שנשענת על ארגון הטרור חמאס היא צעד פלסטיני נגד השלום ובעד הטרור, ולכן שגיאה לתת לו לגיטימציה", הוסיף נתניהו, בביקורת על ארה"ב שהצהירה כי תשתף פעולה עם ממשלת הטכנוקרטים החדשה.

נתניהו המשיך במאמצים הדיפלומטיים בראיון לסוכנות הידיעות AP, כאשר קרא לארה"ב להבהיר לאבו מאזן שהשותפות עם החמאס "אינה מקובלת". ראש הממשלה הבהיר כי הוא "מוטרד מאוד" מההחלטה האמריקנית בנושא.