תרשמו ביומנים: יום ראשון הקרוב, 20:10 בערב, שידור חי בכל כלי התקשורת, נאום "בר אילן" של נתניהו. ראש הממשלה צפוי לפרוס שם את קווי מדיניותו ולענות לנאומו של נשיא ארה"ב אובמה, בנאום שצפוי לארוך בין 20 ל-30 דקות.

אוניברסיטת בר אילן אמנם נחשבת למעוז הימין, אך ראש הממשלה ינאם באולם בגין-סאדאת, אולי כדי להראות שגם הימין יכול לעשות שלום.

ולקראת הנאום, כל היחסים בין ישראל לארה"ב מתנהלים בימים האחרונים בין סמליות - למהות. מטרת הביקור של שליח אובמה, ג'ורג' מיטשל, בישראל היא הנמכת להבות, ניסיון להפחית את העימות הזה בין המדינות.

שיחת הטלפון עזרה לחימום היחסים

גם ישראל לא חוסכת במאמצים ובהובלת הנשיא פרס הנהיגה מאז נאומו של אובמה מדיניות של "חיבוק" הנאום בקהיר והתעלמות מכל הדברים הקשים שנאמרו שם, ונאמרו כאלה, כדי לא לעורר את המשך העימות בין ארה"ב לישראל.

שיחת הטלפון הלילית אמש בין נתניהו לאובמה הפכה את השיחות של מיטשל בישראל לפחות חשובות, מפני שנתניהו אמר לאובמה שאת הדברים החשובים, כמו המדיניות בנוגע להתנחלויות, הוא ישמע בנאום המדיני ביום ראשון.

בפגישה של מיטשל היום עם נשיא המדינה, שמעון פרס סיפק רמז למה אולי יאמר נתניהו. "פתרון שתי המדינות, על פי מפת הדרכים, מדינה לפלסטינים ומדינה לישראלים, אמר פרס. "דבר שני, ביטחון מדינת ישראל. דבר שלישי, עצמאות לפלסטינים ודבר רביעי, הסיכוי לבנות על זה או יחד עם זה, שלום אזורי".