האם ניסה חיים רמון לסכל את המשא ומתן בין ישראל לפלסטינים? מעדות של אדם אלמוני, ששודרה היום בתכנית "הכל דיבורים" עם איילה חסון ברשת ב' של קול ישראל, עולה כי חבר הכנסת לשעבר נפגש עם ראש הצוות הפלסטיני למשא ומתן, סאיב עריקאת, וניסה לשכנע אותו שלא להיכנס לשיחות ישירות עם ישראל. על פי העדות ששודרה בתכנית, עשה זאת רמון "בשליחותו של נשיא המדינה שמעון פרס".

הפגישה בין השניים, על פי העדות, נערכה ב-8 ביולי במסעדה במלון "אמריקן קולוני" בירושלים, בשעה 12:30. לפי עדותו, ישב האדם "50 סנטימטרים מהשניים", והיה עד לשיחתם. "הם דיברו על כל הנושאים הרלוונטיים, כולל נושאי הליבה", סיפר היום בתכנית. "שמעתי את חיים רמון אומר לעריקאת שאין טעם לחדש את השיחות, כי לא ייצא מזה שום דבריו".

"נתניהו לא יסכים לשובם של יותר פליטים מאולמרט"

ראש הממשלה נתניהו (צילום: חדשות 2)
ראש הממשלה נתניהו. "לא יסכים לדבר גם ככה" | צילום: חדשות 2

לדבריו, השניים שוחחו גם על זכות השיבה. "רמון אמר לעריקאת, שאם אולמרט הסכים לשובם של 50 או 60 אלף פליטים פלסטינים, הרי שראש הממשלה נתניהו לא יסכים למספר גבוה יותר של פליטים - 100 או 200 אלף פליטים".

"רמון פתח את הפגישה ואמר 'תודה שהסכמת להיפגש איתי'", סיפר העד לפגישה. "עירקאת שאל אותו 'מי שלח אותך?', והוא ענה במפורש: 'נשלחתי על ידי שמעון פרס, נשיא מדינת ישראל'. הוא נשאל שוב - 'פרס שלח אותך?', ולאחר מכן השיב רמון כי פרס גם נתמך על ידי צד שלישי", המשיך העד לפגישה לספר.

"זה נשמע כאילו רמון נשלח להיות היועץ של הפלסטינים לשיחות", המשיך לספר. "בכל השיחה עלה הרעיון שאין סיכוי ואין טעם שיעברו לשיחות ישירות כי ביבי לא יסכים". לדבריו, פנה רמון לעריקאת במהלך השיחה ואמר לו: "אני מציע לך לא לבוא לשיחות ישירות, אין טעם, אתם לא תקבלו כלום". הוא הוסיף כי השניים שוחחו גם על נושאי ירושלים, השכונות והמתווה הכללי להסכם.

לשכת הנשיא: פרס ביקש ללחוץ כן להיכנס לשיחות

בשלב מסוים בשיחה בין השניים, המשיך העד לשיחה, קיבל עריקאת שיחת טלפון ושוחח עם הצד השני בשפה הערבית. לדבריו, הזכיר עריקאת מספר פעמים את השם "עזמי בשארה", אולם חיים רמון לא ייחס לכך חשיבות כלל וכלל. לשאלתה של איילה חסון אולי לא יודע רמון ערבית, השיב העד: גם אם אינו יודע את השפה, השם "עזמי בשארה" הוזכר מספר פעמים בשיחה.

בסיום דבריו הדגיש העד לשיחה כי אין לו שום צד פוליטי, וכי הוא "אינו מעורה במשחק של הפוליטיקה הישראלית". על מנת לחזק את עדותו ציין כי השניים אכלו "המבורגר וסלט, אותה המנה לשניהם", אך סירב לענות האם הוא תיעד את השיחה באופן עצמאי.

תגובות סוערות בקשת הפוליטית

פרסום השיחה ברשת ב' של קול ישראל עוררה סערה במערכת הפוליטית. "אם אלו דעותיו של חיים רמון, אז שישמור אותן לעצמו", אמרה היום ח"כ רונית תירוש (קדימה) בשיחה עם ערוץ החדשות. "אם הדברים נכונים, מפלגת קדימה חייבת להתכנס בדחיפות ולדון בנושא".

ח"כ מירי רגב (הליכוד) הגיבה בחריפות לעדות לפגישה ואמרה: "רמון פגע באינטרסים של מדינת ישראל. הוא ומפלגת קדימה חתרנים ומנסים להפיל את הממשלה. אלו הם מהלכים אנטי-דמוקרטיים".

חיים רמון, השוהה בחו"ל הגיב על דבר השיחה: "אני נפגש שנים רבות מדי פעם עם מנהיגים פלסטינים. אני מציג בפניהם את עמדתי בדיוק כפי שאני מציג בתקשורת".

מלשכת נשיא המדינה שמעון פרס נמסר בתגובה: "מעולם נשיא המדינה שמעון פרס לא ביקש מחיים רמון להיפגש עם סאיב עריקאת. הפרסומים לפיהם חיים רמון נשלח על ידי הנשיא לפגישה עם עריקאת הם שקריים ומופרכים מן היסוד. נשיא המדינה נפגש באופן קבוע עם מנהיגים בכירים מכל העולם ובכלל זה עם בכירים פלסטינים ואינו זקוק לשום מתווכים. בית הנשיא מצר על הכנסת שמו של הנשיא לפגישה שהוא אינו קשור אליה, לא במישרין ולא בעקיפין".

מסאיב עריקאת נמסר: "איני משתף את התקשורת בדבר פגישותיי האישיות".

רוצים לקבל עוד עדכונים חמים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק