נשיא המדינה שמעון פרס מבהיר היום, אולי לאמריקנים יותר מכל, כי ישראל לא תתקוף בזמן הקרוב מטרות בשטח אירן. "לישראל אין כל כוונה לתקוף את מתקני הגרעין של אירן", אמר פרס בפגישתו עם שליח ארה"ב למזרח התיכון, ג'ורג' מיטשל, הבוקר במשכן הנשיא.

"הפתרון איננו צבאי", הוסיף נשיא המדינה באוזני השליח, שייפגש במהלך היום עם בכירי הממשל. "יש ליצור שיתוף פעולה בינלאומי רחב בסוגיה האירנית אך יחד עם זאת, כל הדיבורים על תקיפה אפשרית של ישראל באירן אינם נכונים".

על תהליך השלום עם הפלסטינים אמר פרס כי "קיימת נקודת פתיחה לקידום תהליך מדיני, שום דלת לא נסגרה לשלום ואני מאמין כי שנה זו היא שנת הכרעות במזרח התיכון. אין לנו זמן לבזבז. המדיניות של הנשיא אובמה בחתירה לשלום באיזור תואמת את עמדת ישראל. ישראל מעוניינת בשלום, אך לא נתפשר על הביטחון".

"כולנו רוצים עולם נקי מפצצות גרעיניות, אך הבעיה טמונה במחזיקי הפצצות שהם פנאטיים דתיים, קיצוניים שאינם בוחלים באמצעים להרוג - יותר מאשר בפצצות עצמן", סיכם הנשיא.

בפגישה עם ליברמן: "ארה"ב מעדיפה את פתרון שתי המדינות"

"היה לנו דיון חיובי, על ההיסטוריה של המשא ומתן וגם ראייה לעתיד, מה ניתן לעשות כדי להשיג את מטרתנו", אמר מיטשל הבוקר, לאחר פגישתו עם שר החוץ, אביגדור ליברמן. "ציינתי בפני שר החוץ שמדיניות ארה"ב מעדיפה את פתרון שתי המדינות מדינה פלסטינית, שחיה בשלום לצידה של מדינת ישראל יהודית".

פגישת ליברמן מיטשל (צילום: חדשות 2)
שר החוץ ליברמן עם השליח מיטשל, היום | צילום: חדשות 2

שר החוץ ליברמן הוסיף כי "זו הייתה פגישה ראשונה, הזדמנות נהדרת להחליף רעיונות. דיברנו על שיתוף פעולה קרוב. אנחנו מצפים לפגישה הבאה, לדיאלוג עמוק בנוגע לביטחון, כלכלה וכל הבעיות באזור".

"תקיפה רק תגביר את מאמץ הגרעין"

מוקדם יותר היום פרסם עיתון ה"לוס אנג'לס טיימס" דברים שאמר שר ההגנה האמריקני, רוברט גייטס, לעתודאי חיל המארינס. "סביר להניח שתקיפה תעכב את תכנית הגרעין של טהרן בשנה עד שלוש שנים, אך היא גם תאחד את האירנים בנחישותם להגיע ליכולת גרעינית, וגם תגרום לעם כולו לפתח שנאה כלפי מי שיתקוף אותם", אמר שר ההגנה.

שר ההגנה האמריקני רוברט גייטסב (צילום: חדשות 2)
שר ההגנה גייטס, ארכיון | צילום: חדשות 2

גייטס הוסיף כי בזמן שהנשיא אובמה "צריך את טווח האופציות המלא", לדעתו "אנו צריכים לבחון כל דרך אפשרית לגרום למחיר שהם ישלמו על התכנית לעלות, בין אם באמצעים כלכליים או אמצעים אחרים".

הפתרון שמציע שר ההגנה הוא דיפלומטי - "על מדינות אחרות לשים יותר דגש על טיעונים שבגינם פצצת אטום תפחית את ביטחונה של אירן ולא תגביר אותו, במיוחד אם התכנית תשיק מירוץ חימוש במזרח התיכון".