N12
פרסומת

קלינטון למורסי: הדק האבטחה בסיני

מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון נפגשה במלון בניו יורק עם נשיא מצרים מוחמד מורסי ודנה איתו בדרכים לחיזוק הביטחון בסיני לאור פעולות הטרור בחצי האי בתקופה האחרונה. קלינטון הדגישה בפני הנשיא את החשיבות של הידוק הקשרים עם ישראל

חדשות 2
חדשות
פורסם:
הקישור הועתק
הילארי קלינטון שמרה הודעות מסווגות
דף חדש ביחסי ארה"ב ומצרים? | צילום: רויטרס

מזכירת המדינה האמריקנית, הילארי קלינטון, נפגשה עם נשיא מצרים מוחמד מורסי בניו יורק - לראשונה מאז פרוץ המהומות במחאה על הסרט הלועג לאסלאם. קלינטון דנה עם מורסי בדרכים לחיזוק הביטחון בסיני לאור פעולות הטרור האחרונות במקום והדגישה בפניו את החשיבות של הידוק הקשרים עם ישראל.

המפגש נערך על רקע ההידרדרות הגוברת ביחסי ארה"ב ומצרים, לאור ההפגנות האלימות סמוך לשגרירות המדינה בקהיר במחאה על הסרט "תמימות המוסלמים" הלועג לנביא מוחמד. קלינטון דנה בין היתר עם הנשיא המצרי על סידורי אבטחת השגרירות למניעת אירועים אלימים נוספים.

מוחמד מורסי  ,נשיא מצרים
מפגש ראשון מאז פרוץ המהומות, מורסי | צילום: AP

בתחילה זעמו בממשל אובמה על מה שהוגדר כהתנהלות "איטית ומהוססת" של הנשיא המצרי למהומות שפרצו ברחבי העולם הערבי ובמדינתו שלו. בשיחה הבהיר מורסי כי הגנת הנציגויות האמריקניות היא חלק מהאחריות המוטלת על מצרים.

במהלך הפגישה שארכה כ-45 דקות, הדגישה מזכירת המדינה האמריקנית בפני הנשיא המצרי כי ארה"ב נותרה מחויבת למצרים ותמשיך לסייע לכלכלת המדינה.