שרת המשפטים ציפי לבני, הממונה על המשא ומתן בין ישראל לפלסטינים, הגיעה גם היא לעצרת הכללית של האו"ם, ובריאיון מיוחד לחדשות 2 היא מגיבה באיפוק לניסיונות האירנים לפנות למערב ועל הרושם שהותיר נשיא הרפובליקה האסלאמית חסן רוחאני.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

לדבריה, ישראל איננה המדינה היחידה שמוטרדת מהמצב הקיים. "אנחנו אלה שאומרים את דעתנו בקול, אבל הרבה מדינות היו מוטרדות קודם, והן מוטרדות היום עוד יותר", אמרה לבני. "התהליך בסוריה וההשלכה שלו על אירן מטרידות אותן, אבל לא כולן אומרות את זה בחזית".

"הרי המטרה המשותפת של כולנו היא שלאירן לא תהיה פצצה גרעינית", הדגישה לבני. "המבחן יהיה מבחן התוצאה. זה נכון שרוחאני יותר סימפטי לעולם, אבל התפקיד שלנו הוא לגרום לכך שלא תהיה הסרת סקנציות, אלא שלא תהיה פצצה גרעינית".

"ברור שההבדל בין רוחאני לאחמדינג'אד זה שני עולמות, אבל בסופו של דבר יש אדם אחד באירן שמקבל את ההחלטה, וזה חמינאי, ולא אלה שמחייכים פה למנהיגים ולראשי המדינות", ציינה השרה. "אסור לתת לאלו שרוצים להתמסר בקלות לאירן, לוותר על המטרה שלנו תוך כדי שאירן מציגה פנים יותר נעימות".

רוחאני: "היחס לאירן שונה מבעבר"

מוקדם יותר היום, רגע לפני שסיים את מסעו לניו יורק, כינס נשיא אירן חסן רוחאני מסיבת עיתונאים שבה הביע שביעות רצון מהיחס שקיבל מראשי המדינות במהלך העצרת הכללית של האו"ם. "משיחות שקיימתי עם בכירים אירופאים וגם מדבריו של הנשיא אובמה - היחס שונה מבעבר ואני רואה את זה כצעד חיובי ביחסי הרפובליקה האסלאמית והמערב", אמר הנשיא האירני. "לכלי התקשורת במערב כוח רב ולכן אני מצפה מכם להציג את עמדתנו באופן הוגן".

"היחס שונה מבעבר". רוחאני, היום (צילום: AP)
"היחס שונה מבעבר". רוחאני, היום | צילום: AP

כשנשאל מדוע לא התקיימה הפגישה עם הנשיא האמריקני אובמה במהלך העצרת, אמר רוחאני: "אחרי 35 שנים של מתח רב בין שתי המדינות, פגישה ראשונה עם הנשיא צריכה להיות מוצלחת ואפקטיבית, אך אנו רואים צעדים ראשוניים לבניית האמון בין שתי המדינות".