N12
פרסומת

מצרים: מחויבים להסכם השלום עם ישראל

משרד החוץ בקהיר שיגר הערב מסר מרגיע לישראל והבהיר כי המדינה מחויבת להסכם השלום עם ירושלים. עם זאת, הבהירו במשרד החוץ המצרי כי יישארו מחויבים להסכם השלום, כל עוד גם ישראל תישאר מחויבת. מוקדם יותר היום זומן שגריר מצרים בישראל לשיחת הבהרה במשרד החוץ בירושלים

תום שרון
חדשות
פורסם:
הקישור הועתק
הצבא המצרי מציף את המנהרות?
ג'יפ מצרי צבאי במעבר רפיח. ארכיון | צילום: רויטרס

לאחר ששגריר מצרים בישראל זומן לשיחת הבהרה, הודיע היום משרד החוץ בקהיר כי המדינה מחויבת לכל הסכמי השלום שנחתמו עם ישראל כמו לכל הסכם בינלאומי אחר.

בהודעת משרד החוץ המצרי נמסר כי מצרים מחויבת להסכם השלום עם ישראל, כל עוד גם הצד השני יישאר מחויב להסכמים כפי שנכתבו.

היום, כאמור, זומן שגריר מצרים בישראל יאסר רידא לשיחה במשרד החוץ בירושלים. רידא התבקש להבהיר את דבריו של ראש ממשלת מצרים עיסם שראף כי "הסכם השלום עם ישראל אינו קדוש". במהלך השיחה הבהירו אנשי משרד החוץ כי אין לישראל כוונה לפתוח את הסכם השלום.

נזכיר כי בעת חתימת הסכמי השלום ב-1979, הוכנס סעיף שקובע כי לכל מדינה שמורה הזכות לפתוח את ההסכם כדי להכניס בו שינויים. עם ההפיכה במצרים, גברו הקולות במדינה לפתוח את הסכם השלום עם ישראל ולהכניס בו שינויים, כמו למשל האפשרות להכניס כוח צבאי לחצי האי סיני - שנותר מפורז מאז השלום עם ישראל.