האשמות קשות נשמעות מצד בכיר במפלגתו של ראש ממשלת טורקיה נגד ישראל בעקבות הדלפת המסמכים באתר ויקיליקס: לטענת חוסיין צ'ליק, סגן היו"ר במפלגת הצדק והפיתוח, שהינה המפלגה השלטת בטורקיה, יש יסוד סביר להאמין שלישראל היה אינטרס גדול בפרסום המידע שנחשף במסמכים .

"כשבוחנים אילו מדינות מרוצות מההדלפה, רואים שישראל מאוד מרוצה", אמר צ'ליק, המשמש גם כדובר המפלגה. במסיבת עיתונאים שערך ציין כי טורקיה החלה לחשוד ש"המטרה העיקרית של ההדלפות היא להחליש את הממשלה הטורקית".

צ'ליק חיזק את דבריו במסמכים שנחשפו בוויקיליקס השבוע, לפיהם טורקיה איפשרה העברת חומרים לגרעין האירני. לדבריו, "ישראל ביקשה לדחוק את אנקרה לפינה, הן בנוגע למדיניות הפנים והן בנוגע למדיניות החוץ של מדינות אחרות כלפיה".

עוד הוא הוסיף כי תגובתו של ראש הממשלה נתניהו טרם חשיפת המסמכים על כך שפרסומם לא יסכן את ישראל, העלתה חשד בקרב הפקידים בממשל הטורקים. "כיצד יכלו לדעת בישראל שאין סכנה בחשיפה?" תהה צ'ליק. "הסיבה העיקרית להדלפות אלו הייתה כדי להחליש את הממשלה הטורקית".

נמשכים החיפושים אחר אסאנג'

רק אתמול הודיעו מקורות רשמיים בשוודיה כי תחודש חקירת האונס נגד אסאנג', מייסד ויקיליקס שיצר את פרשת הדלפת המסמכים הגדולה בעולם.

דובר בית המשפט העליון במדינה הצפונית אישר כי הבקשה לחדש את החקירה הגיעה לבית המשפט. בחודש שעבר דחה בית המשפט עתירה של אסאנג', שבה ביקש לבטל צו חקירה העומד נגדו.

אסאנג', שמקום מסתורו לא ידוע, מבוקש בשוודיה לחקירה בחשד שאנס והטריד מינית שתי נשים שוודיות במהלך ביקורו במדינה באוגוסט. הוא הכחיש את החשדות המיוחסים לו.

האיש שתפס את ארה"ב עם המכנסיים למטה

במרכזה של פרשת ההדלפות הגדולה המסעירה את העולם עומד אדם אחד, המעורר את כל הסערה. שמו הוא ג'וליאן אסאנג', "פריק" האינטרנט בן ה-39 מאוסטרליה. הוא ייסד את אתר האינטרנט שלו לפני ארבע שנים ומאז נודד בין מדינות, מקפיד להחליף מספרים ומכשירי טלפון ניידים מחשש לחייו.

הוא החל את דרכו כ"האקר" ממוצע בשנות ה-80', ועד מהרה הקים קבוצת האקרים שהצליחה לפרוץ לאתרי אינטרנט ממשלתיים ופרטיים באוסטרליה ובקנדה. הוא ואנשיו נעצרו, הואשמו בעשרות סעיפי פריצה לאתרי אינטרנט - אך שוחררו זמן קצר לאחר מכן.

אך מתברר שהיו גם שראו במעשיו מודל לחיקוי. בספטמבר השנה נבחר אסאנג' במקום ה-23 ברשימת "50 האנשים המשפיעים בעולם", של המגזין הבריטי "ניו-סטייטסמן". בימים אלו הוא נמצא, על פי דיווחים זרים, בצמרת רשימת אנשי השנה של המגזין "טיים".

"חייבים לנקוט אמצעי זהירות מירביים"

בראשית החודש חשף אתר "ויקיליקס" מאות אלפי מסמכים סודיים על מלחמתה של ארצות הברית בעירק ובאפגניסטן. החשיפה הציבה את ארצות הברית במבוכה רבה, נוכח המידע המסווג. "החשיפה הבאה", הבטיח אז אסאנג', "תהיה גדולה הרבה יותר".

בראיון בלעדי שקיים אסאנג' זמן קצר לאחר החשיפה עם כתבנו בלונדון עמית סגל, סיפר מייסד "ויקיליקס" על שגרת יומו. "אני לא נמלט כדי להגן על חיי, אבל אנחנו חייבים לנקוט אמצעי זהירות מירביים", אמר. "ה-CIA מנסה להביא אותי לארצות הברית".

הפגישה איתו נערכה במקום סודי במרכז מוסלמי בלונדון. הוא הגיע למקום עם שומרי ראש, אחרי החלפה סיטונאית של כלי רכב ומכשירי טלפון סלולריים. "בארה"ב אין תמיכה פה אחד במעשים הפסולים של גורמים מסוימים, וזה נכון גם לגבי חיילים בצבא ארה"ב. נשמעים שם קולות של מתנגדים, שהיו רוצים שהדברים ייעשו בצורה אחרת", הסביר אז אסאנג' את מניעיו בחשיפה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק  

החשיפה הגדולה ב"ויקיליקס" - סיקור מיוחד:

"ויקיליקס מאיימים: ישראל היא הבאה בתור"

ארה"ב הפילה את שרתי "ויקיליקס"?

"מלך סעודיה לוחץ על ארה"ב: לתקוף את אירן"

הדלפות ראשונות מהמסמכים: "אחמדינג'אד הוא היטלר"

רה"מ מתייחס להדלפת מסמכי ויקיליקס: "נחכה ונראה"