N12
פרסומת

דיווח: סולימאן העלה בפגישותיו גם את עניין שליט

הדרישה לחדש את המו"מ לשחרורו של החייל החטוף עלתה בפגישותיו של ראש המודיעין המצרי עם ההנהגה הישראלית - כך מדווח הבוקר בעיתון "אל-חיאת". על פי הדיווח, מאז כניסת נתניהו לתפקיד רה"מ חלה התקדמות "איטית אך אמיתית" במו"מ. סולימאן אמר לנתניהו: הרגיעה בעזה לא תימשך זמן רב - אם לא יושג הסכם לפתיחת המעברים

פורסם:
הקישור הועתק
גלעד שליט חוזר הביתה
גלעד שליט. חוזרים לדבר? | צילום: רויטרס

שבים לדבר על החייל? בין שלל התשבחות ההדדיות, ועל רקע האווירה הטובה שאפיינה את פגישותיו של ראש המודיעין המצרי עומר סולימאן עם ההנהגה הישראלית בירושלים, הועלתה גם הדרישה לחדש את המשא ומתן לשחרורו של גלעד שליט - כך מדווח הבוקר העיתון "אל-חייאת" היוצא לאור בלונדון. על פי הדיווח, מאז מונה נתניהו לתפקיד ראש הממשלה חלה התקדמות "איטית אך אמיתית" במשא ומתן בין ישראל לחמאס - בתיווך המצרים.

מקורות פלסטיניים אמרו לעיתון כי סולימאן הביא באמתחתו מסר מהפלגים בעזה, לפיו יש להפריד את עניין השגת הרגיעה הקבועה בעזה - מעסקת השבויים. אם אכן נכונים הדיווחים, הרי שמדובר בניסיון מחודש של הפלגים בעזה לקבוע כבר מעכשיו כללים ל"שחקן החדש" שנכנס למשחק - ראש הממשלה בנימין נתניהו.

איש חמאס מודיע על משא ומתן תקוע בעיניין גלעד שליט
אוסמה אל-מזיני. ביקר בדמשק | צילום: חדשות2

לדברי אותם המקורות, הבהיר סלימאן לנתניהו ולברק כי השקט הנוכחי בעזה הושג אך ורק בשל הלחץ המצרי על הפלגים הפלסטיניים, וכי השקט הזה עלול שלא להימשך עוד זמן רב "אם לא יהיה סוף להמשך המצור, סגירת המעברים ומתן האפשרות להתחיל ולשקם את עזה", לדבריו. אמש דווח כי בפגישה בין סולימאן לשר ברק, שיבח האחרון את המצרים על פועלם בתקופה האחרונה במניעת ההברחות.

בתוך כך מדווחים הבוקר כלי תקשורת פלסטיניים כי מחזיק תיק שליט בחמאס, אוסמה אל-מזיני, יצא בימים האחרונים לדמשק - שם נועד עם ראשי הלשכה המדינית ודן עימם בפתרון עסקת השבויים.

"אם הוזמנתי לביקור במצרים? מעדיף שלא להתייחס"

ליברמן.  "מאות טילים יגיעו לת"א"
ליברמן. "סולימאן אדם רציני" | צילום: חדשות 2
פרסומת

הבוקר התייחס שר החוץ אביגדור ליברמן לפגישתו אמש עם סולימאן. "הייתה פגישה מעניינת ומרתקת", אמר ליברמן בראיון בקול ישראל. "הפגישה תוכננה מזמן", הוא הקפיד להדגיש - ובד בבד דחה את כל הדיווחים על לחצים של הרגע האחרון, שהפעילו, כביכול, אנשיו על מנת לקיים בכל זאת את הפגישה עם הבכיר המצרי.

"אנחנו מחזיקים בקו פתוח - עוד מהתקופה שלפני הבחירות", אמר שר החוץ. "סולימאן איש רציני מאוד, יסודי, מכיר היטב את כל הבעיות באזור", הוא הוסיף. עם זאת, סירב השר ליברמן להתייחס לדיווחים על הזמנתו לקהיר. "אני לא חושב שהפטפטת בנושא הזה טובה", ציין.