הפרסומים אודות חבילת תמריצים שתקבל ישראל מארצות הברית בתמורה להארכת ההקפאה מקבלים היום אישור מגורם רשמי - כך עולה מריאיון עם שגריר ישראל בוושינגטון מייקל אורן שפורסם בוושינגטון פוסט. אורן, שאישר כי הממשל האמריקני העביר את ההצעות לישראל, הוסיף ואמר כי לחבילת התמריצים סיכוי גבוה להתקבל.

"ישראל קיבלה מספר הצעות מהממשל האמריקני, כדי להאריך את ההקפאה בחודשיים עד שלושה", אמר אורן בריאיון, ואף הוסיף כי האמריקנים פועלים בעניין זה גם במישור הפלסטיני. "הקפאת הבנייה הייתה הצעת מחווה חד פעמית של נתניהו לפלסטינים, אבל הם אמרו שלא יחזרו לשיחות, אלא אם תהיה הקפאה מוחלטת", האשים אורן.

בריאיון התייחס השגריר גם לכינוס הליגה הערבית ולמאמצים האמריקנים שנעשים כדי למנוע את פיצוץ השיחות. "האמריקנים מנסים להשפיע על הליגה הערבית שייתנו אור ירוק לפלסטינים להמשיך בשיחות, ובמהלך היומיים הקרובים תהיה התמונה ברורה יותר", אמר.

נתניהו עדיין שוקל

נתניהו אולי מצהיר כי הוא שולל את המשך הקפאת הבנייה, אולם גורמים המקורבים לו דווקא מעריכים כי הוא עתיד לכנס את שריו וידון איתם באפשרות להאריך את תקופת ההקפאה, כפי שדרש ממנו נשיא ארצות הברית אובמה.

סוגיית ההקפאה הייתה אמורה לעלות לדיון כבר השבוע, עוד לפני כינוסה של הליגה הערבית ביום שישי שאמורה אולי להכריע בגורל המשא ומתן, אך הדבר טרם קרה. בעיתון "מעריב" פורסם כי בימים האחרונים התגברו הלחצים על ראש הממשלה מצד שרים בכירים לקיים דיון מעמיק על מצב השיחות בין ישראל לפלסטינים.

נשיא ארצות הברית הבטיח לנתניהו שורה של ערבויות ביטחוניות ופוליטיות בתמורה לחידוש ההקפאה לתקופה של חודשיים אולם על פי הפרסומים סירב ראש הממשלה להצעה הזו. כעת, צפוי נתניהו לנסות בכל זאת להעביר בקרב שרי הקבינט או אפילו בממשלה החלטה לחדש את ההקפאה לפחות לחודשיים. ההערכה היא שהעבודות החדשות שהחלו לאחר תום תקופת ההקפאה יימשכו כרגיל ולא יושפעו מהמהלך המסתמן.

מאמצים אמריקנים לדחות את כינוסה של הליגה הערבית

השליח המיוחד למזרח התיכון, ג'ורג' מיטשל (צילום: חדשות 2)
החייאה לשיחות? | צילום: חדשות 2

השבוע ביקר מיטשל, שליח ארצות הברית למזרח התיכון בקטר ובמצרים כדי להביא לדחיית כינוסה של הליגה הערבית מחר. מיטשל ניסהסה לשכנע את ראשי המדינות לקבל מתווה שיאפשר לנתניהו להיענות לדרישות הפלסטינים שכבר הצהירו כי המשא ומתן עם ישראל לא יימשך במקביל לבנייה ביהודה ושומרון.

בממשל האמריקני מקווים כי פגישתם של שרי החוץ שנדחתה שוב ושוב תספק לראש הממשלה הישראלי את הזמן שהוא זקוק לו כדי להוציא אל הפועל את מספר התחלות הבנייה הדרושות כדי לקדם את מתווה הפשרה.

נתניהו אמר השבוע כי "רק לפני חודש ימים נכנסו הפלסטינים לשיחות שלום ישירות ללא תנאים מוקדמים לאחר שממשלתי ביצעה שורה של מחוות כלפיהם". עוד הוסיף נתניהו כי "במשך 17 שנה קיימו הפלסטינים שיחות ישירות עם ממשלות ישראל תוך בנייה ביהודה ושומרון, כולל בשנה האחרונה לכהונת הממשלה הקודמת. אני מקווה שגם עכשיו הם לא יפנו עורף לשלום וימשיכו את השיחות", אמר.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק