הילארי בקבלת הפנים במחלקת המדינה, היום (צילום: אימג'בנק- Getty Images)
הילרי בקבלת הפנים במחלקת המדינה, היום | צילום: אימג'בנק- Getty Images

מזכירת המדינה האמריקנית החדשה, הילארי קלינטון, רק התחילה את התפקיד וכבר הספיקה לקבל ברכות ועדכון מעמיק מראש הממשלה, אהוד אולמרט, ושרת החוץ, ציפי לבני.

אולמרט שוחח עם הילרי קלינטון ובירך אותה על כניסתה לתפקיד חשוב ומרכזי זה. ראש הממשלה אמר לקלינטון כי "יכולותייך, כישורייך וניסיונך העשיר יבואו לידי ביטוי בתפקיד", ןמסר למזכירת המדינה האמריקנית כי ישראל מעוניינת בהמשך קידום תהליך השלום במזרח התיכון, ומתכוונת להשקיע מאמץ רב במתן סיוע הומניטרי לתושבי עזה. עוד אמר ראש הממשלה כי ישראל תעשה הכול על מנת להילחם בטרור ולמנוע את הברחות הנשק לארגוני הטרור בעזה.

על פי הדיווח ממשרד החוץ, לבני דנה עם עמיתתה האמריקנית שזה עתה נכנסה לתפקיד על ההתפתחויות האחרונות באזור. במוקד השיחה עמד מבצע צה"ל בעזה, השלכותיו ומטרותיו. מיד אחרי השיחה אמרה לבני "יש לי ולהילארי היכרות ארוכה, ולא היה צורך לגשר על פערים במהלך השיחה".

"אנו הולכים לעבוד קשה מאוד כדי לשנות את תדמיתה של ארצות הברית"

"תחילתו של עידן חדש במדיניות החוץ של ארצות הברית", זו הייתה ההבטחה של ברק אובמה במהלך הקמפיין. זו הייתה גם ההכרזה של מזכירת המדינה הנכנסת מיד עם כניסתה לתפקיד, ועכשיו היא צריכה לקיים. יותר מ-1000 עובדים במחלקת המדינה קיבלו את הילארי קלינטון במחיאות כפיים רמות כשנכנסה היום לבניין.

במהלך היום הקרוב תסייר הילארי בבניין ותפגוש את אנשי הצוות שירשה. בשלב מסוים הנשיא הנבחר ברק אובמה יגיע, ויחדיו הם יכריזו על שורת מינויים בנושא מדיניות החוץ בארצות הברית. על פי הערכות, השניים ימנו את הדיפלומט הוותיק ג'ון מיטשל להיות השליח המיוחד של הממשל למזרח התיכון.

בכניסתה הראשונה למשרד אמרה הילארי לעובדיה שהם "הולכים לעבוד קשה מאוד כדי לשנות את תדמיתה של ארצות הברית". קלינטון זכתה לאמון כמעט מלא מצד הסנאט, רק שני סנאטורים הצביעו נגד מינויה למזכירת המדינה.