המהומה בקמפוס אוניברסיטת "פריז 8" לא שוככת וממשיכה לעורר הדים בישראל ובצרפת. בעקבות לחץ שהפעילו גורמים יהודים בצרפת והדיווחים בארץ על ההתנהלות האלימה של הסטודנטים במקום, מפרסמת היום הנהלת האוניברסיטה התנצלות בפני חברי המשלחת.

"האוניברסיטה מגנה ומביעה את צערה על התקרית בה סטודנטים של פריז 8 העיבו על ביקור של משלחת סטודנטים ישראלים ביום שישי 14.3 בפריז 8", נכתב בהודעה הרשמית שהועברה לראשי המשלחת והגיעה לידי חדשות 2 Online.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

האירוע התרחש לפני כשבוע, כאשר סטודנטים מארגון What Israel המקדם שיח מאוזן יותר כלפי ישראל בעולם, הותקפו על ידי פעילים אנטי ישראלים בתוך קמפוס האוניברסיטה שבפריז. בעקבות המהומות שהתעוררו, התבטל הכנס בו היו אמורים להשתתף חברי הארגון והם נאלצו לשוב לישראל בתחושת השפלה קשה.

תגובת האוניברסיטה הגיעה לאחר מכתב שהפיצה אחת מחברות המשלחת, פרל ניקול, בחשבון הפייסבוק האישי שלה שהפך לוויראלי בצרפת והגיע לעשרות אלפי אנשים. "למרות שהם צעקו 'פשיסטים' לעברנו הם אלה שהשתמשו בשיטות פשיסטיות בכך שלא אפשרו לסטודנטים לשמוע קול ישראלי מתון ופתוח לדיאלוג", כתבה ניקול.

באוניברסיטת פריז 8 שמרו על ניסוח מאופק ונימקו את החלטתם בדאגה לשמירה על הסדר הציבורי: "הנהלת האוניברסיטה מגנה את העובדה בה קבוצה של סטודנטים לא אפשרה לקיים אירוע שקיבל אישור מראש, שמטרתו ליצור דיאלוג סביב הנושא הישראלי פלסטיני. בניגוד למה שנכתב בנושא, האוניברסיטה מדגישה כי ההחלטה לא לקיים את האירועים המתוכננים נקבעה כנגד רצונה, מול הסיכון הבולט של הפרת הסדר הציבורי".

ההתנצלות מספיקה?

אחרי הגירוש - שלב ההתנצלות. ההפגנה האנטי
אחרי הגירוש - שלב ההתנצלות. ההפגנה האנטי | צילום:

בארגון What Israel הביעו שביעות רצון מההתפתחות. "אנו שמחים שהאוניברסיטה מביעה אמון ותמיכה בפעילות שלנו אשר נועדה לקדם דיאלוג ושיח פלורליסטי בין סטודנטים ואקדמאים ולא נכנעה לבריונות של הפעילים האנטי ישראלים שמטרתם היא לרדד את השיח", מציינת בסיפוק מאיה שרון, ממקימי הארגון. "באמצעות התנצלותה, נתנה האוניברסיטה פלטפורמה להמשך פעילות עתידית של What Israel בקמפוס באופן שיאפשר את מימוש עקרון החופש האקדמי במלואו", הוסיפה.

גם רועי וולף, דובר What Israel, מברך על ההחלטה ומציין כי אינו חושש מהאירועים האלימים ומהגירוש אותו חוו חברי המשלחת: "אנחנו בהחלט מתכוונים לשוב לקמפוס בעתיד כדי לבדוק אם אכן השתנו פני הדברים וכדי להגיד בקול צלול וברור מהי ישראל ומהי ציונות עבורנו כישראלים".

מנגד, עידו דניאל, ממארגני המשלחת הישראלית לפריז, הביע מורת רוח נוכח הודעת המוסד האדקמי. "לא שיערתי לעצמי שיתקיפו אותי פיזית בתוך כותלי מוסד אקדמי מכובד. ההרגשה היא שהגינוי של נשיאת האוניברסיטה הוא סוג של ניסיון הרדמה כללי, שצריך להיות מגובה גם בטיפול שורש", הדגיש.